Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
I, malgrat tot, decidim ser

Passen els dies, Ies setmanes i els mesos. Ja comença a quedar lluny el primer d'octubre i la gesta que milions de catalans i catalanes vam realitzar. Va ser un capítol que rememorarem durant anys, en què vam fer possible l'humil desig democràtic de votar davant d'un poder opressor desbordat, desesperat i desbocat. Desobeint, fent palpable la il·lusió i l'esperança de tot un poble, vam guanyar-nos el dret a un futur millor, deslligat d'imposicions i censures. Des d'aquell dia, la llavor de la llibertat va germinant, a poc a poc, entre nosaltres, en totes nosaltres.

Som a la primavera, quan tot recomença. I, com que el pas del temps no s'atura mai, avancem cap a l'estiu, malgrat els intents d'enterrar-nos en l'hivern de Ie frustració i de la por.

Portem mesos de criminalització: articles i reportatges, citacions i detencions -amb tota mena de mitjans i contra nombrosos comitès. La llista és llarga i comença arreu, abans fins i tot del primer d'octubre, i recentment continua entre Viledecens, Esplugues (Adri, et volem a casa), Reus, Tarragona, l'Hospitalet de Llobregat, Alcarràs i Lleida.

No oblidem ni un sol dia els presos i les preses polítiques, les persones exiliades i les desenes i desenes d'encausades -per causes obertes en­ mig del clima d'ocupació, del 155 i de la impunitat feixista. No oblidem les acusacions de violència per expressar-nos pacíficament als carrers, les imputaclons d'exaltació d'odi per parlar de democràcia a les aules. No oblidem l'assetjament policial i judicial contra polítics, periodistes, bombers, docents i samarretes i llaços grocs, que contrasta amb les medalles, les fiscalies bananeres i la monarquia des­pòtica que s'apuja el sou.

Però malgrat tot hem seguit avançant i som aquí. Amb un projecte consolidat que ha arrelat en po­bles i ciutats i que s'ha fet fort per no ser res i per ser-ho tot alhora. Sense caps ni directrius. Amb el cap clar i un objectiu: construir i sumar, sumar i construir.

Obedients al nostre desig de ser i seguir sent, que ha excedit els dics de l'espera i la prudència per desembocar en el somni de l'esperança i la inde­pendència.

Per a ells la frustració, la por i la ràbia de qui col­peja una i una altra vegada ¡ que, tanmateix, obtè de manera obstinada la resposta solidària de Qui no s'arronsa. De qui no calla. I segueixen i segui­ran amb la seva recepta centenària, contra la qual nosaltres hem sabut imposar l'alegria de respondre massivament, fent xarxe. Redescobrint-nos com a poble. Omplint de sentit la lluita que ens atansa a l'objectiu. És la consolidació d'un poble digne, rebel, alegre i combatiu. Que ha après a organitzar-se per avançar i respondre, com sigui i sempre que calgui. A base d'accions, concentracions, marxes, curses, manifestacions, cartells, pancartes, pintades, talls de camins, carreteres, vies i fronteres, aixecament de peatges i fins i tot perillosos llaços i samarretes de color groc.

Perquè ve l'estiu i tenim imatge i energia renovada. Perquè estem amb els braços oberts per rebre més gent i més CDR.

Perquè hem perdut la por i res no ens atura. Avancem. #Decidim

CDR Catalunya, Alerta Solidària i #Decidim Se

16 de maig de 2017

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid