Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
155
Ferrà: "El PP pretén traslladar la seva fúria contra Catalunya a les Balears, traslladant-nos un 155 encobert"
14/05/2018 Política

El portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa les declaracions de la delegada del govern espanyol, Maria Salom, sobre l'ús del català "El PP ha entrat en una espiral de la qual no en sap sortir. L'aparell estatal ha decidit fiscalitzar el Partit Popular de les illes, alhora que s'ha vist forçat a flexibilitzar la seva política sobre Catalunya", ha explicat Ferrà. El també diputat ecosobiranista ha assegurat que, amb la investidura d'un president a la Generalitat de Catalunya, "el PP pretén traslladar la seva fúria contra Catalunya a les Balears, traslladant-nos un 155 encobert".

Josep Ferrà també ha parlat sobre l'enquesta de l'IBES, on la ciutadania valora molt positivament les polítiques adoptades pel Govern del Canvi en matèria de protecció del medi ambient i sostenibilitat. "Els acords pel canvi marcaren un full de ruta que el Govern ha anat complint, i des de MÉS per Mallorca volem mostrar la nostra satisfacció", ha explicat Ferrà. El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca ha subratllat que aquestes polítiques, que han estan molt ben rebudes per la ciutadania, "han estat atacades pel PP, que no només ha atacat les polítiques sinó les persones que les han dut a terme".

Moció sobre transport públic

La diputada Joanaina Campomar ha mostrat la seva satisfacció per poder debatre al Ple d'aquest dimarts sobre transport públic, "un servei essencial per a la ciutadania d'aquestes illes". Campomar ha explicat que la diagnosi que es fa des del Govern amb el Pla Sectorial indiquen que la gent encara aposta, de manera majoritària, pel vehicle privat, "una situació que hem de revertir i fer-hi front amb força i voluntat ferma".

"El transport públic per carretera ha estat el gran oblidat tradicionalment, però aquest Govern del Canvi fa una aposta ferma per aquest tipus de transport, sobretot a Mallorca, i posar més busos, menys contaminats, amb més freqüències i més rapidesa per dur l'illa al segle XXI", ha afirmat Campomar. La diputada ecosobiranista també ha reivindicat el sistema tarifari integrat, que permetrà, primer a Mallorca i després entre la resta d'illes, circular amb la mateixa targeta per a tot tipus de transport.

Joanaina Campomar ha subratllat que, quan l'estat espanyol pagui a les Balears el que li deu pel conveni de carreteres, els doblers s'han d'invertir en mobilitat, no només en fer més carreteres. "El PP està ancorat en el passat i pensa que millorar la mobilitat només implica fer més carreteres. Necessitam un transport públic viable i que engresqui a la ciutadania de les nostres illes a fer-ne ús", ha assegurat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid