Crida a participar als actes de la XVII edició d'Identi'CAT

A Catalunya Nord, 80 % de la gent voldrien que els fills puguin aprendre català a l’escola. Actualment, 7 % de la mainada és en immersió o en bilingüe i 20 % tenen el català opcional.

Això diu l’enquesta! És a dir que hi ha un paquet de demandes per aprendre el català que se troben a les papereres dels responsables de l’educació i dels elegits!

Sembla ser que aquesta gent tenen com a objectiu la desaparició de la llengua catalana, i més enllà la desaparició d’una cultura que no és la que els llurs llibres d’història (que han fet ells!) els hi ensenya. El « soyez propres, parlez français » encara els hi dura. De què tenen por els qui decideixen?

Ara què fem de tota aquesta gent que voldrien que els mainatges aprenguin el català i que tenen pas resposta favorable?

Aquests pares han d’insistir i els « decidaires » han de comprendre que han pas totalment guanyat. «És una petita flama, que crema un bosc sencer».
I bé, com més flames/demandes millor! Els hem de fer veure que els catalans sem tossuts!

Aire Nou de Bao i tot Catalunya Nord és una d’aquestes petites flames. Fa anys que organitzem aquest festival Identi’CAT. Per defensar i promoure les nostres llengua i cultura.

Tot en català! Espectacles i comunicacions. És una llengua rica, que viu, que cal utilitzar un màxim. Per cert, seria més fàcil de fer les coses en francès, però, fins i tot si a vegades s’ha de fer, l’interès és que la gent sapiga que la llengua catalana s’utilitza com les altres llengües, i que és una llengua més utilitzada que moltes llengües oficials de molts països europeus.

Doncs, amics que llegireu aquestes linies, veniu i feu venir els vostres amics i veïns no catalanoparlants, expliqueu els hi de què va la cosa i retrobem-nos del 9 al 13 de maig a Pesillà de la Ribera i a Bao per aquesta nova edició d’Identi’CAT on tindreu, el dijous 10, a Pesillà l’oportunitat de ne saber més sobre l’ensenyament del català. Tindreu, durant aquests 5 dies moltes animacions. Enguany Catalunya Nord convida Occitània (els veïns !) i les seves músiques. Tots seran espectacles de qualitat, els manqueu pas !

Us esperem del 9 al 13 de maig, a un dels actes d'Identi’CAT 2018. Visca Identi'CAT i Visca els Paisos Catalans !

Bernat CASALS