Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Refugiats
Actes i exposició "Educant en Valors" dels centres educatius de Premià de Mar

S'inaugurarà aquest divendres amb la participació de l'alumnat i professorat i també una conferència pedagògica i es tancarà d'aquí dues setmanes amb una altra xerrada

09/05/2018 Cultura
Actes i exposició "Educant en Valors" dels centres educatius de Premià de Mar Actes i exposició "Educant en Valors" dels centres educatius de Premià de Mar
'Educant en valors' pretén donar visibilitat a l'enorme treball que realitzen les nostres escoles, formant persones sensibles amb el seu entorn, conscients dels problemes que travessen la nostra societat, involucrats amb el patiment que produeixen les desigualtats en el món. 

Abordar el drama dels refugiats suposa realitzar una mirada sobre les condicions de migració forçada i una reflexió sobre la societat global actual. I és el que a primera vista es pot apreciar en els diversos treballs que ens presenten les escoles de Premià: des del cultiu de l'empatia que suposa escriure-li una carta a un nen refugiat, fins a la realització d'una dinàmica de grup que, amb la metàfora d'un restaurant, permet prendre consciència de les desigualtats d'accés als béns materials.

A partir de les diverses reflexions que s'exposen avui per part de les escoles, podem veure que els nostres nens s'han submergit en la realitat subjacent a aquesta problemàtica, treballant a classe els camins de les grans migracions forçades, així com la fam i els conflictes armats que les generen. No és un treball senzill per als docents, ja que moltes vegades suposa assumir la incapacitat dels adults per donar resposta als plantejaments clars i demolidors d'un nen: Per què no acabar amb les guerres? Per què no eradicar la fam en un món on es malbarata aliments? Per què no obrir les fronteres?

Però estan segurs que el sol fet que els nens es facin aquestes preguntes els és gratificant, ja que dóna compte de l'empremta que estan deixant en la seva educació, compromesa amb els valors de pau, solidaritat i inclusió. 

Després del gran esdeveniment 'Volem acullir' que es va realitzar en el Dia de la Pau del 2017, 'Educant en valors' és la segona experiència col·lectiva amb les escoles de Premià de Mar que impulsa la Plataforma per l'Escola Pública, aquesta vegada amb la col·laboració de Premià Acull, facilitant la participació de Proactiva Open Arms i Obrim Fronteres!, i la contribució de la Biblioteca Martí Roselló i l'Ajuntament de Premià de Mar. Es tracta d'una exposició muntada amb la feina de nens i nenes per sensibilitzar a la població de Premià de Mar sobre aquestes temàtiques. S'inaugurarà aquest divendres amb la participació de l'alumnat i professorat i també una conferència pedagògica i es tancarà d'aquí dues setmanes amb una altra xerrada.
Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid