Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GALIZA
XII Marxa a les presons per denunciar la dispersió dels presoners independepentistes gallecs
18/04/2018 Internacional
Dissabte que ve, 21 d'abril, tindrà lloc una nova Marxa a les presons, i ja van dotze, organitzada per l'Associació de familiars i amistats Que Voltem!

El 21 d'abril partiran en dues columnes des de diferents punts de Galiza que recorreran més de 1500 quilòmetres per desplaçar-se fins a les presons espanyoles on compleixen condemna les preses i els presos independentistes gallecs.

Amb aquesta mobilització, Que Voltem! denuncia la situació d'excepcionalitat que estan sofrint els presos i les preses independentistes gallegues, dispersades en presons allunyades del territori gallec, i reclama el seu trasllat a Galiza, dret que reconeix el propi règim jurídic espanyol. Al mateix temps, també tracta de fer-los arribar l'afecte i la força de familiars, amistats i persones solidàries per fer una mica més suportable la pena.

Ni un quilómetro més
Voltem! vol incidir, una vegada més, en la il·legalitat de la mesura política de la dispersió penitenciària, que manté allunyats del territori gallec als presos i les preses independentistes, la qual cosa suposa un doble càstig que afecta als seus familiars i amistats que cada cap de setmana han de recórrer centenars de quilómetros per poder visitar-los. Cada viatge suposa entre 600 i 1.200 quilòmetres i una despesa econòmica important per a una visita d'amb prou feines quaranta minuts.

La dispersió és una mesura excepcional que s'aplica sistemàticament als presos i a les preses polítiques i que viola, entre unes altres, les següents lleis i acords internacionals: la constitució de 1978, la Llei Orgànica General Penitenciària, el Conveni Europeu de Drets Humans, i entra en contradicció amb les “Regles Mandela”, aprovades per l'Assemblea General de l'ONU, en les quals es fixa un marc de respecte dels drets humans, legals i penitenciaris de les persones preses.

Per tot això, la mobilització del 21 d'abril s'emmarca en la reivindicació dels drets fonamentals de les preses i els presos independentistes gallecs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid