Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poble Lliure emplaça a crear institucions republicanes i accions per a la desobediència civil coordinada

Poble Lliure ha presentat avui , 26 d’abril, a Barcelona el manual “Estratègia i Acció Republicana”

26/04/2018 Política

La proposta de l’organització independentista passa per l’acumulació de forces en el moviment popular i per l’articulació d’una institucionalitat pròpia republicana al marge de la legalitat espanyola, per tal d'evitar que les iniciatives en aquest espai siguin grapejades per la justícia inquisitorial de l’Estat.

Poble Lliure concreta aquesta institucionalitat republicana amb l’Assemblea de Representants del Poble Català, el Consell per la República i el Congrés Nacional del Poble Català (CNPC). El primer hauria de ser l’òrgan de legitimitat democràtica que aplegués tots els càrrecs electes del bloc republicà. Per altra banda, el Consell per la República es projecta com l’òrgan executiu de desplegament de la República Catalana, “que hauria d’agrupar representants de partits i entitats que assumeixin la coordinació i l’impuls de campanyes i projectes a tots els nivells, amb especial èmfasi en la internacionalització”, ha explicat Guillem Fuster protaveu de Poble Lliure. I, en tercer lloc, el CNPC, com a instrument unitari i aglutinador de tot el moviment per la independència i per la República. En aquest espai és on Poble Lliure proposa agrupar des dels CDR, ANC, Òmnium Cultural, sindicats, ateneus, fins a AMPES, esplais, moviments escoltes, col·lectius feministes, moviments ecologistes, etc.

Un dels àmbits que es remarca en aquest manual de “desobediència civil republicana” és el de l’acció republicana que s’ha de dur a terme des de les organitzacions independentistes. En aquest sentit, des de Poble Lliure es proposa una sèrie d’accions de denúncia de l’ocupació, de legitimitat de la República i, principalment, de rebuig i càstig contra l’economia extractiva del règim: és a dir, es planteja un boicot actiu i coordinat contra companyies de l’ÍBEX-35, per tal de debilitar el control econòmic de l’Estat en territori català.

En l’acte d’aquesta tarda s'ha fet un especial record a totes les persones preses i exiliades i, a través d'aquest fil, el portaveu de l’organització ha fet esment a la necessitat vital que tenim, com a societat represaliada, d’articular una lluita antirepressiva unitària i de defensa política dels anhels del poble català.

Guillem Fuster, per cloure l'acte, ha assenyalat - aprofitant la presencia de totes les organitzacions del bloc republicà, en especial dels representants de partits amb representació a les institucions, com la CUP, ERC i JxCAT- una fita molt important per retallar el poder i el control del bloc del 155 al Principat de Catalunya, com són les eleccions municipals, previstes per a la primavera del 2019. Des de Poble Lliure s'emplaça a aquests partits a formar governs republicans al servei de la insititucionalitat republicana que s’ha de crear paral·lelament, disposats a resistir els embats de l’Estat Espanyol.

A l’acte han assistits representants de:

ANC, Òmnium, Crida a la Solidaritat, Intersindical CSC, La Forja, Universitats per la República, Drassanes per la República, Jovent Republicà, Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, CUP, Catalans Lliures, ERC, JuntsxCat, Demòcrates de Catalunya i Constituents per la Ruptura.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid