Solidaritat
Mobilitzacions al País Valencià i les Illes per la llibertat dels presos polítics i lliure retorn dels exiliats

El manifest llegit a València  fa una crida a la mobilització i organització de la ciutadania "des de la resistència pacifica, democràtica i no violenta", a alçar-se "contra totes les formes de repressió i abús autoritari del poder".

15/04/2018 Política

Més de 800 persones s'han manifestat aquest diumenge a Palma davant la Delegació del Govern espanyol per reclamar la llibertat dels presos polítics. Durant la protesta s'ha pogut veure llaços grocs, cartells reivindicatius i estelades. Posteriorment, al passeig del Born s'ha fet l'acte de cloenda reclamant al Govern Rajoy que deixi d'aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola.

A València, centenars de persones s'han concentrat a l'Estació del Nord per a mostrar el seu suport als presos polítics catalans. Els llaços grocs i els crits a favor dels empresonats han omplit els voltants de l'estació quan es compleixen 6 mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, líders de l'ANC i Òmnium Cultural.

El concentrats han denunciat en un manifest la "degradació democràtica sense precedents des de la mort de Franco", la "vulneració" de drets i la "manca de separació de poders". El text fa una crida a la mobilització i organització de la ciutadania "des de la resistència pacifica, democràtica i no violenta", a alçar-se "contra totes les formes de repressió i abús autoritari del poder".

El manifest ha finalitzat reclamant "l'alliberament dels presos polítics i el lliure retorn d'exiliades i exiliats". Moments abans de la convocatòria un dels portaveus de l'acte, Manel Rodríguez Castelló, ha explicat que la concentració s'ha organitzat per "afermar la solidaritat del País Valencià amb Catalunya en aquests moments de causa generalitzada i repressió contra l'independentisme". Rodríguez ha afegit que "el mínim que podem fer és mostrar el nostre suport i demanar el retorn dels presos polítics, el lliure retorn dels exiliats i afermar els llaços que ens uneixen al país".

La concentració està organitzada per l'Espai Democràcia i Convivència, organització que agrupa diferents associacions polítiques, econòmiques i culturals