Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No Callarem
Més de 500 persones assisteixen a les Jornades per la Llibertat d’Expressió a Sant Sadurní

Una trentena d’artistes i entitats sadurninenques participen a l’acte que s’inclou dins la campanya NO CALLAREM

16/04/2018 Drets i Llibertats

La pluja no ha aigualit la Jornada per la Llibertat d’Expressió del passat dissabte a Sant Sadurní d’Anoia. Més de mig miler persones s’han acostat a La Fassina – l’acte va reubicar-se en aquest equipament per la pluja present durant tot el dia– per a gaudir de les intervencions de la trentena d’artistes i organitzacions culturals de la vila que van participar en la jornada. L’esdeveniment també ha servit per a recollir fons per a la caixa de resistència del col·lectiu NO CALLAREM que lluita per a la defensa dels encausats i perseguits per la repressió i la censura.

La jornada s’ha iniciat a les 5 de la tarda amb l’acústic de Victor Nin i Jeanette Porter que han interpretat temes dedicats a la llibertat. A la seva actuació li han seguit fins a gairebé la mitjanit les de Victòria (Rock), Diables Se M’N Refum, Hekatombe (Metal), Arrítmics, Banjara Studio (dansa), Foc (Reagge-Rock), Ball de Gitanes, Inversos (poesia), Pep Picas i Giuseppe Costa, Red Stripes (Rock Alternatiu), Xavi Martín (cantautor), Aina Roncero (dansa) i Moyka i Lyk (hip-hop). Durant tota la tarda també s’han subhastat dues il·lustracions dels artistes locals Jaume Viladoms i Alonso Castellanos.

Entre les actuacions també hi hagut xerrades i parlaments. En nom del col·lectiu NO CALLAREM, Pep Tarradas que ha explicat les principals línies d’acció de la plataforma. Jordi de Dios ha donat a conèixer el cas Som 27 i més, que demana l’absolució de les 27 persones encausades que sumen més de 300 anys de presó per haver ocupat el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona el 2013. Les periodistes Consol Sàez i Arantxa Fernández han llegit el manifest del col·lectiu NO CALLAREM i han reflexionat sobre la llibertat d’expressió i el dret a la informació respectivament. La documentalista Glòria Bricollé ha estat l’encarregada de fer un repàs literari parlant de llibertat d’expressió.

Durant la jornada també s’ha venut marxandatge per a recaptar fons per a la caixa de resistència del CDR Sant Sadurní i Alt Penedès. Aqeust acte s’inclou en les diverses activitats que s’han celebrat durant una setmana a diversos punts de Catalunya per a reivindicar el dret a la llibertat d’expressió i denunciar  la repressió de l’estat espanyol. L’epicentre d’aquestes accions ha estat la presó La Model de Barcelona, que ha acollit concerts, xerrades i activitats artístiques.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid