Repressió
La Vaga General del 8-N era legal

No hi ha prou fonament jurídic per considerar la Vaga General del 8N d'il·legal, segons el fiscal 

26/04/2018 Política

Aquest dimecres ha quedat vist per sentència el judici per la demanda de la patronal Fomento del Trabajo Nacional del perquè es declarés il·legal la convocatòria de vaga general del 8 de novembre passat, convocada per la Intersindical-CSC. la vista ha tingut lloc al Tribunal Superior de Justícia Social de Catalunya (TSJC).

Cal recordar que Fomento va oposar-se a aquesta aturada de país des d'un primer moment al·legant que els motius de la vaga eren "polítics i no laborals". Per la sevava banda, la fiscalia ha fet seus els arguments del sindicat i ha demanat al tribunal que desestimi la demanda de la patronal.

La patronal també ha remarcat diverses vegades que la Intersindical "està mancat de legitimació" per tirar endavant una vaga de característiques generals, ja que és un sindicat minoritari. També ha demanat 100.000 euros en concepte de danys per l'impacte que va tenir l'aturada productiva sobre les empreses. El sindicat ha defensat el dret a vaga dels treballadors "d'aquest país amb tota la nostra força".