Habitatge digne
El nou espai de "La Zurda" aborda la bombolla del lloguer

Amb una conversa amb la Marta Ill-Raga, portaveu del Sindicat de Llogaters de Barcelona. També ens parla de la campanya que acaben d'impulsar sota el lema "Ens quedem"

18/04/2018

A Barcelona, el preu del lloguer es troba pel núvols. L'especulació capitalista expulsa dels barris al veïnat i cada cop es fa més complicat accedir a un habitatge digne. Al nou espai de "La Zurda" s'aborda aquest fenomen amb una conversa amb la Marta Ill-Raga, portaveu del Sindicat de Llogaters de Barcelona.

El Sindicat de llogaters i llogateres entenen que la problemàtica entorn el lloguer no és conseqüència només d’una llei contrària als drets dels i les inquilines. Volem també combatre aquesta nova bombolla immobiliària que ataca a la  ciutat, basada en l’increment especulatiu i abusiu del preu dels lloguers (d’un 9% el darrer any). Denuncien a més que la precarització general de les condicions de feina multiplica el risc d’exclusió residencial: cada cop tenen més dificultats per fer front a la carestia desmesurada de la vida. El 83% dels desnonaments a Barcelona el 2015 van ser per impagament de lloguer. Mentre el preu mitjà dels pisos a Barcelona és de 801€, 1 de cada 3 treballadors/es cobra menys de 843€. Igualment treballen per garantir un règim tributari en la tinença i ús de l’habitatge per evitar el frau i el greuge comparatiu entre els beneficis fiscals entre propietaris i llogateres.