Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
estelades
Drets lamenta que el tribunal que porta el cas de les estelades no faci pública la sentència fins passada la final de la Copa del Rei

Recorden que, mentre no hi hagi sentència ferma, el dret a exhibir estelades als estadis està protegit per la sentència de juliol de 2017 del Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Madrid i animen a tots els aficionats a portar estelades a la final que es disputarà el dia 21 d’abril entre el FC Barcelona i el Sevilla FC.

11/04/2018 Política
Estelades a final de la copa Estelades a final de la copa

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha comunicat a Drets que podria fer pública la sentència sobre les estelades el dia 16 de maig, setmanes després que s’hagi disputat la final de la Copa del Rei prevista per al dia 21 d’abril. Per Drets, és inacceptable que des que van formular la denúncia fins que arriba la sentència final, s’hagin disputat tres finals de Copa sense tenir garantit de manera definitiva l’accés d’estelades als estadis.

El maig de 2016 Drets va presentar denúncia al Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Madrid arran de la decisió de la delegació del govern espanyol a la comunitat de Madrid de prohibir l’accés d’estelades al Vicente Calderón a la final de Copa que va enfrontar el Barça i el Sevilla. Drets va obtenir in extremis una mesura cautelar que va permetre als aficionats poder entrar estelades sense problemes, i el juliol de 2017 va obtenir sentència favorable. Tot i així, la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat van presentar un recurs d’apel·lació i el cas va passar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid, que haurà d’emetre una sentència. De moment l’únic que ha fet aquest tribunal és descartar que el FC Barcelona pugui recórrer la prohibició de les estelades perquè no el considera legitimat pel fet de ser persona jurídica, però segueix en peu el cas gràcies al recurs de Drets, ja que defensava els drets individuals d'uns socis en concret.

Per Drets estem davant un cas clar de protecció dels drets fonamentals, com el de la llibertat d’expressió, i lamenta que el cas tardi tant a resoldre’s. De totes maneres, també recorden que, mentre no hi hagi sentència ferma, el dret a exhibir estelades als estadis està protegit per la sentència de juliol de 2017 del Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Madrid i animen a tots els aficionats a portar estelades a la final que es disputarà el dia 21 d’abril entre el FC Barcelona i el Sevilla FC.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid