Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Concentració a Reus en solidaritat amb els joves d'Altsasu

Del 17 al 27 d’abril 8 joves d’Altsasu seran jutjats a l’Audiencia Nacional. La fiscalia els demana 50 anys de presó per a sis d’ells, 62 anys de presó per a un d’ells i 12 anys a un altre dels joves. Tres d’aquests joves, a més a més, ja porten més de 500 dies en presó preventiva.

13/04/2018 Internacional

Aquest divendres, Euskal Komisioa Reus ha convocat una concentració a la capital del Baix Camp per denuncuiar i donar suport als joves d’Altsasu que seran jutjats el proper 17 d'abril a l'Audiència Nacional espanyola.. La mobilització tindrà lloc a les  20h a la plaça Mercadal on explicaran el cas i es llegirà un manifest.

El cas d’Altsasu és un nou muntatge policial per part de l’estat espanyol com el que s'esta vivint a Catalunya que justifica la repressió cap al poble basc. I és que acusen als joves de terrorisme per una picabaralla de bar de matinada amb dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles. El tweet de Rajoy el dia següent a la picabaralla va ser aquest: "Un abrazo y todo nuestro animo a la Guardia Civil de Alsasua tras la brutal agresión sufrida por dos de sus miembros. No habrá impunidad". Les families dels encausats han denunciat que el proces segueix un relat creat des d'un principi i que alguns mitjans han alimentat que es basa en relacionar aquests fets amb l'organització ETA.

Carmen Lamela, la mateixa jutge de l’Audiència Nacional que ha empresonat recentment els presidents de les entitats sobiranistes i mig Govern, en un primer moment va dictar la presó preventiva per a sis dels joves per “risc de fuga”, malgrat que dos dies abans s’havien presentat voluntàriament a Madrid després de saber que estaven sent investigats. I com dèiem, 3 d’ells continuen a la presó a dia d’avui. A més a més, com que se’ls acusa de terrorisme, els han separat i dispersat a presons ben lluny d’Euskal Herria. Els seus familiars i amics han de recórrer milers de quilòmetres per veure durant 40 minuts de visita als joves presos, com passa també a les persones que van a veure als presos polítics catalans.

Tot aquest procés respon a una lògica de venjança i té una intenció de fer mal, és per això que a traves delrelat que han creat han intentat donar una visió desdibuixada de la realitat d'Altsasu dient que és un poble dividit, que aquest joves son fills d'ETA,... Davant això la solidaritat i la unitat han sigut les armes que han fet servir a Altsasu. Mentres el poble d'Altsasu demana justicia: casi totes les proves i testimonis de la defensa han sigut negades i rebutjades, no s'ha respectat la presumció d'inocencia...la situació de desamparament és total.

Aquest setembre, abans de la celebració del referèndum, a Reus va acollir a un dels pares d’aquests joves empresonats injustament. Ens va venir a animar per tal que guanyéssim a les urnes l’1 d’octubre i poguéssim fer via a construir i materialitzar la República per evitar els atacs reiterats i arbitraris de l’estat espanyol.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid