Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Comença a l'AN espanyola el judici contra vuit joves d'Altsasu acusats d'un delicte de "terrorisme"

Sota el lema "Mai no ens robaran les ganes de viure en pau i el somriure", desenes de milers de persones van donar  als joves dissabte passat a Iruñea en una manifestació que ha estat qualificada d'històrica

16/04/2018 Internacional

Avui comença a l'Audiència Nacional espanyola el judici contra vuit joves d'Altsasu acusats d'un delicte de «terrorisme» per una batussa amb dos guàrdies civils anés de servei en l'exterior d'un bar. Ainara s'enfronta a una pena de 12 anys i mitjà de presó. Adur, Jokin, Iñaki, Julen, Aratz i Jonan a 50 anys. I Oihan a 62 anys i mitjà de presó.

Tres d'ells romanen a la presó, porten més de 500 dies empresonats. Estan en Estremera, Navalcarnero i Aranjuez, a centenars de quilòmetres dels seus familiars i amics. Tot per un altercat a altes hores de la matinada el 15 d'octubre de 2016, una data marcada en negre en el record dels seus afins, que el passat dissabte van rebre el suport de desenes de milers de persones  als carrers del centre de Iruñea.

Cal remarcar que organismes internacionals com Amnistia Internacional (AI), que assistirà al judici com a observadora, han criticat durament la legislació espanyola sota la qual s'acusa als joves de Altsasu de delictes de terrorisme. De fet, en el seu informe anual sobre la situació dels drets humans, AI denunciava la “definició ambigua” del terme terrorisme que des de l'any 2015 trobem en el Codi Penal espanyol i afirmava que el procés del cas de Altsasu hauria d'haver seguit un procediment penal ordinari.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Són culpables i els volem a casa
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  7. Llibres del Segle publica "Elements per a una Sintaxi Nacional" per Carles Benítez, Carles Castellanos i Manuel Costa-Pau.
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid