Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Aire Nou organitza a Catalunta Nord en el marc d'Identi'CAT un acte "Te la jugues per al català?"

El 2 d'abril del 1700 un edicte reial prohibia l'ús oficial de la llengua catalana.Fa 318 anys que aquest edicte és vigent.

03/04/2018 Cultura

El proper 9 d'abril a les 20h es fa una trobada al Casal de Perpinyà amb diferents actors de l'ensenyament de la llengua catalana. A partir de la crida d'Aire Nou per organitzar en el marc d'Identi'CAT un acte "Te la jugues per al català?".

Aire Nou, recorda que "fins a mitjans del segle XX l'ús social de la llengua catalana era majoritari a Catalunya Nord, però inexistent a les administracions, a l'ensenyament. Amb la creació de les escoles Bressola, Arrels, amb la creació de fileres bilingües, de curs de català per a adults... s'intenta recuperar, reparar el mal fet per polítiques lingüístiques".

Tot remarcant que "a Catalunya Nord només 7 per cent dels alumnes poden aprendre catalaà en fileres bilingües o classes immersives. És insuficient i no respon a la demanda. Uns 80 per cent dels pares voldrien que els seu fills puguin seguir un ensenyament bilingüe".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid