Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8M
Mobilitzacions multitudinàries arreu en la diada feminista més combativa

Més enllà de la guerra de xifres de la participació a la vaga general feminista ningú no pot posar en dubte que ha estat un èxit i que aquest 8M marcarà un punt d'inflexió. Fins i tot,  aquells i aquelles que no volien llacets, aquest dijous han sortit cínicament de casa amb un llacet violeta. D'altra banda, les èlits dels sindicats convencionals també s'ho han de fer mirar.

09/03/2018 Gènere

Milers de dones a tot els Països Catalans s'han mobilitzat en la convocatòria de vaga General durant la diada feminista d'aquest 8M.

Dimecres al vespre va començar la jornada en una gran manifestació en la Marxa Nocturna a Barcelona i de bon matí amb talls en algunes carreteres i dins de les ciutats i mitjans de transport públic. Per cloure la jornada en multitudinàries marxes, manifestacions i concentracions arreu de la nació.

A Barcelona i València n'hi han hagut manifestacions sota els lemes "‘Ens aturem per a canviar-ho tot" i "Si les dones parem, s’atura el món" que han aplegat 200.000 (segons la Guardia Urbana, però els organitzadors han apuntat cap 600.000) i 100.000 persones. A Girona, algunes fonts diuen que s'han concentrat unes 8.000 perones a la plaça del Vi.

També cal destacar les mobilitzacions a Lleida, L'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Gramenet, Igualada, Reus, L'Hospitalet de Llobregat, Alacant, Granollers,  PalmaPerpinyà i Andorra. Precisament a Andorra s'ha presentat el col·lectiu Acció Feminista que demana la despenalització de l’avortament, segons ha informat Vilaweb.

A diversos districtes de la ciutat de Barcelona s'han desenvolupat múltiples marxes, talls de trànsit i activitats (BarcelonaSarrià-Sant GervasiLes Corts,  Nou BarrisPl Universitat(c/Pelai)(Pl Lesseps), Eixample), districte de Sants (La Marina) i la SEPC (UPF)

Cal remarcar que durant la jornada del matí en alguns indrets s'han viscut moments de tensió entre les manifestants i el Mossos d'Esquadra i la policia ha identificat a sis persones. A València, també hi ha hagut un moment tens, quan els estudiants tenien la intenció d'ocupar el rectorat de la Universitat del País Valencià. Fora d'aquests incidents, la jornada ha estat molt combativa amb un ambien festiu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid