Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Tarragona presentarà una moció per tal que s’internalitzin els serveis públics relacionats amb les cures
07/03/2018 Política

En vista a la diada del 8 de març, la CUP se suma a la reivindicació per la dignificació dels sectors laborals més feminitzats. Des de la formació asseguren que “aquells llocs de treball relacionats amb les tasques de cures, majoritàriament ocupats per les dones, solen tenir un alt grau de precarització”. En relació amb la situació del sector públic, assenyalen que aquest tipus de serveis “solen trobar-se externalitzats i, en aquests casos, es fa molt difícil lluitar contra la precarietat de les seves plantilles” i és per això que en el proper Ple proposaran que s’aprovi una moció per tal que des de l’Ajuntament de Tarragona s’estudiï internalitzar-los.

La municipalització dels serveis és una reivindicació recorrent de la formació anticapitalista, la qual ha presentat diverses propostes en aquest sentit des que forma part del consistori tarragoní. El passat mes de febrer, per exemple, comunicaven públicament la seva demanda d’internalitzar el Servei d’Ajuda Domiciliària, al·legant que la gestió directa d’aquest servei “no només possibilitaria la millora de les condicions de les treballadores, sinó que també en garantiria una millora de cara l’usuari”.

La CUP assegura que la mirada feminista, “des d’una crítica contundent a la divisió sexual del treball i a la feminització de la pobresa”, passa també per treballar en aquesta direcció. Tal i com apunten en el text de la moció, entenen a través d’aquesta anàlisi que “per recuperar la sobirania com a classe treballadora, sobretot si som dones, hem d’avançar en la recuperació d’aquests serveis per tal que siguin universals i equitatius arreu”.

Per últim, la formació independentista fa una crida pública, especialment a les dones, a participar de la vaga general feminista de 24h convocada des de diversos col·lectius feministes i sindicats en la diada de demà 8 de març. Reiteren el seu compromís de seguir treballant en les institucions des d’un prisma feminista però afegeixen que “és importantíssim participar de les mobilitzacions, ja que els drets sempre s’han guanyat i es guanyaran amb la lluita al carrer”.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
  10. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid