Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
La campanya Desmilitaritzem l'Educació denuncia la presència de l'exèrcit el Saló de l'Ensenyament

Demà hi ha convocada una roda de premsa a la Seu de LaFede.cat (C. de les Tàpies 1-3, Barcelona) amb la participació de arina Garcés, filòsofa; Vicky Moreno, Dones x Dones; Jordi Muñoz, campanya Desmilitaritzem l’Educació i la presència de representants de sindicats, plataformes educatives i entitats vinculades al foment de la pau

05/03/2018 Drets i Llibertats

Del 14 al 18 març, a Fira de Barcelona (Montjuïc), tindrà lloc l'edició d'enguany del Saló de l'Ensenyament de Barcelona. Fira de Barcelona i la direcció del Saló de l'Ensenyament han pres la decisió d'incloure, un cop més, un estand de l'exèrcit. 

Segons la Campanya, "Aquesta decisió sens dubte, contravé d'una manera flagrant la Moció 55/XI, Sobre la desmilitarització de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya el 14 de juliol de 2016, així com, l'Acord del Plenari del Consell Municipal de Barcelona, de 26 de febrer de 2016. Ambdues resolucions institucionals van ser aprovades per majoria absoluta"

En aquesta línia han denunciat la poca transparència amb la qual la Direcció de Fira de Barcelona permet la participació de l'exèrcit en el Saló de l'Ensenyament, malgrat comptar amb dues terceres parts de representació pública al Consell General i tant el Ple de l'Ajuntament com el Parlament de Catalunya s'han mostrat contraris al reclutament en espais educatius

Així mateix, han manifestat el seu més absolut rebuig envers la política que està duent a terme el Govern espanyol en aquest àmbit, com ho demostra el conveni que la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha signat  recentment amb escoles privades ­-i que vol fer extensiu als centres concertats i a les escoles públiques- en virtut del qual s’introdueixin els preceptes militars als col·legis, que el professorat rebi cursos impartits pel Ministerio de Defensa o que l'alumnat entri a visitar instal·lacions de les forces armades.

 La Campanya Desmilitaritzem l'Educació treballa des de fa 10 anys perquè l'exèrcit no tingui cap mena de presència als espais educatius, de formació o de lleure i, en el cas que ens ocupa, al Saló de l'Ensenyament de Barcelona.  És per aquest motiu, que us volem explicar, donar a conèixer i fer públiques totes les accions que s'estan duent a terme...

Des de la Campanya Desmilitaritzem l'Educació, han engegat de nou tot un seguit d'iniciatives i propostes per denunciar que, un any més, Fira de Barcelona hagi acceptat ubicar un estand de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament -del 14 al 18 de març-. "No és formació, és reclutament". I, per tant, fem una crida a manifestar el rebuig a la presència militar en espais educatius, de formació i de lleure, d'aquí i d'arreu. "Fora l'exèrcit de l'escola".

Conviden tothom qui vulgui a expressar la seva opinió i els seus arguments trucant al telèfon següent: 93 737 81 07 -atenció a l'estudiant, professorat i ciutadania- i a fer-ne difusió via xarxes socials, e-mail, Signal, Telegram, WhatsApp... "Les armes no eduquen, les armes maten".

Roda de premsa

Demà hi ha convocada una roda de premsa a la Seu de LaFede.cat (C. de les Tàpies 1-3, Barcelona) amb la participació de arina Garcés, filòsofa; Vicky Moreno, Dones x Dones; Jordi Muñoz, campanya Desmilitaritzem l’Educació i la presència de representants de sindicats, plataformes educatives i entitats vinculades al foment de la pau:

 • Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat; 
 • Marina Pérez, de la USTEC·STEs (IAC)-Sindicat d'Ensenyament; 
 • Rosalia Molina, de la CGT Ensenyament; 
 • Xènia Amorós, vicepresidenta de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC); 
 • Mariano Flores, d'Edualter; 
 • Jordi Calvo, coordinador del Centre d'Estudis Delàs;
 • Jordi Armadans; director de la Fundació per la Pau (FundiPau); 
 • Teresa Palop, vicepresidenta de Lafede.cat i membre de l'Associació Catalana per la Pau (ACP); 
 • Joan Maria Soler, coordinador de Projectes de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB); 
 • Teresa de Fortuny, de la Plataforma Aturem la Guerra; 
 • David Minoves, president del CIEMEN; 
 • Fermín Rodrigo, de Brigades Internacionals de Pau de Catalunya; 
 • Miguel Ángel Hernández, de Germanor Obrera d'Acció Catòlica (GOAC); 
 • Llum Mascaray, de la Plataforma Olesa es Mou (POEM);
Valora
Rànquings
 1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
 2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
 3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
 4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
 5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
 6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
 7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
 8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
 9. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
 10. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid