Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Foment del català
La CAL celebra el 10è aniversari del projecte "Xerrem junts"
20/03/2018 Llengua
Dissabte passat va tenir lloc a la Sala Cotxeres del Palau Robert la jornada xerrem junts pel foment de l’ús del català” amb motiu dels deu anys d’aquesta iniciativa social de foment de la llengua catalana.

A l’acte, van assistir-hi més de cent vint persones entre voluntaris, xerraires, agents promotors, experts en la llengua catalana, representants de l’Administració pública i part de la societat civil interessada en el projecte.

L’esdeveniment va començar amb els discursos d’en Pep Ribas, president de la CAL, i  d’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Seguidament, es va explicar el funcionament del projecte i Jordi Esteban, director delxerrem junts,  Carme Junyent, professora titular de lingüística de la UB, Montserrat Solé, cap de l’àrea de Programes i Territori de la SIMC, i Isidor Marí, expresident de la secció de filologia de l'IEC, van parlar sobre llengua, cohesió i país.

En la segona part de l’esdeveniment, van prendre la paraula els autèntics protagonistesdel xerrem junts, els xerraires, els promotors i els guies, que van explicar les seves experiències.

En un tercer bloc de la jornada, i per tal de complementar la informació, l’equip gestor del xerrem junts va explicar altres aspectes del projecte com els nexes amb l’educació formal, les oportunitats sociolaborals que es poden crear o la importància de les entitats culturals que hi col·laboren.

La presentació en societat del xerrem junts va ser un èxit de convocatòria i les mostres de suport dels assistents, així com l’entusiasme dels participants a l’hora de realitzar comentaris o suggeriments, ens animen a continuar treballant per a la cohesió social i el foment del català.

Les paraules d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, van cloure la jornada.  
 

El projecte xerrem junts

El xerrem junts és una eina de treball que organitza espais de trobada, gràcies als quals persones que no han estat mai en contacte amb la llengua catalana, o que hi han estat però presenten dificultats sigui de comprensió o d’expressió en aquesta llengua, entren en contacte amb persones voluntàries catalanoparlants i formades per la CAL que destinen una part del seu temps lliure a ajudar les primeres en el seu camí d’assumpció del català com a llengua pròpia. El mitjà que s’utilitza és la pràctica de la conversa, punt on arrenca indefectiblement tota apropiació d’una llengua.
  
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid