Música
6a edició del cicle hivernal de cantautors "Al Caliu" a Valls
06/03/2018 Cultura
El passat diumenge 4 de març el Teatre Principal de Valls acollí per sisena vegada consecutiva Al Caliu, el Cicle hivernal de cantautor(e)s del territori. Al Caliu és un col·lectiu que ofereix concerts de música d'autor i està auto-organitzat pels mateixos músics del que en formen part.
El concert va començar a les sis de la tarda i va obrir-lo la cantautora vallenca Elena Volpini. Amb una veu formidable, va oferir els seu repertori de cançons pròpies, algunes d'elles presentades en exclusiva, la seva veu dolça i la veritat del missatge van fer emocionar el públic assistent.
Va continuar l'acte el cantautor de Reus afincat a Alcover Dani Albero, que oferí cançons amb el teclat i amb la guitarra, amb melodies afins a l'estil pop. Enguany el Dani s'estrena de manera formal al cicle Al Caliu, recordem-hi que al març de l'any passat hi actuà de manera espontània quan la mateixa Elena Volpini durant la seva actuació va oferir el micro obert per si algú volia tocar una cançó pròpia. Va ser llavors quan, Dani Albero, aquell dia espectador del concert, va sentir l'impuls de sortir a l'escenari a oferir una cançó.
Van concloure l'actuació el duet de cançó romàntica Mel i Mató, format per Rosa Garcia i Xavi Picarols. Mel i Mató tenen cançons pròpies i fan versions d'altres grups. És un duet de veus espectacular que va acabar d'arrodonir la vetllada.
El públic assistent, comptabilitzat en unes 50 persones, valorà molt positivament l'acte.
Aquest concert marca l'equador dels concerts d'Al Caliu, la pròxima cita serà aquest dissabte dia 10 de març a les 20h al Centre Cultural Sant Jordi de Montblanc. En aquesta ocasió actuarà Susannes, cantautora vallenca, Elena Volpini i Alvariable, amb un estil que defineix com a folk orgànic i que també s'estrenarà com a nova incorporació d'Al Caliu d'enguany.