Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MWC
Malalts d'Hipersensibilitat Electromagnètica protestetaran un altre cop a les portes del MWC

Per alertar sobre les conseqüències que pot tenir l’ús dels mòbils sobre la salut

13/02/2018 Drets i Llibertats

Tal com publicava La Directa,  la Hipersensibilitat Electromagnètica és una malaltia encara no reconeguda per les administracions però que ha esguerrat moltes vides. Es tracta d’una resposta de l’organisme a l’exposició continuada a les radiacions de la telefonia mòbil, el Wi-Fi, les línies d’alta tensió o, fins i tot, els nous comptadors elèctrics. Els seus símptomes són molt diversos: insuportables migranyes, insomni, trastorns digestius, problemes cardíacs, pèrdua de memòria. Es calcula que a l’Estat espanyol afecta un 5% de la població.

El José Maria Garcia va començar a experimentar els símptomes l’any 2000, arran d’una contaminació amb metalls quan treballava a una gasolinera de la Zona Franca, a Barcelona. "Amb el cos ple de metall et converteixes en una mena d’antena que atrau les ones electromagnètiques", assegura. Això també li pot passar a les persones que treballen amb asfalt, quitrà o altres derivats del petroli. "Ara, el contacte amb les ones em genera un mareig i atordiment que va creixent a major exposició", assegura. Per aquest motiu els darrers anys es planta a la porta del Mobile World Congress i alerta sobre les fatals conseqüències que poden tenir l’ús d’aquests aparells sobre la salut.

Aquesta malaltia es considera una Síndrome de Sensibilitat Central (SSC), igual que la fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC) o la Sensibilitat Química Múltiple (SQM). De fet, unes i altres es retroalimenten. El Mario Arias, per exemple, les té totes. Ell treballava a la Generalitat en el manteniment de carreteres amb materials químics, "incloent un dissolvent industrial prohibit en el mercat", explica. Avui pertany a l’associació Aqua d’afectats Químics i Mediambientals i assegura que es tracta d’una "pandèmia”" Ni ell ni el Jose Maria poden treballar i han de vigilar bé on van i sobretot on viuen.

També podeu veure aquest reportatge sobre el tema

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Vuit militants d'Arran detinguts davant del TS a Madrid quan intentaven fer una acció de protesta
  5. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  6. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  7. Som Energia celebrarà les 1.000 persones sòcies d’Osona en la jornada "Revolució EnergÈTICA"
  8. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  9. El darrer judici polític
  10. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid