Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
República catalana
La placa de la plaça Espanya de Manresa es rebateja per la de plaça de la República
25/02/2018 Política

Els partits i col·lectius CUP, CDR, ANC, Arran, Endavant, SEPC i Poble Lliure van convocar ahir a una concentració a Manresa per portar a terme el canvi de nom de la plaça Espanya, a la qual hi van assistir més de dues-centes persones.

La placa amb el nom d'Espany, de pedra, ha estat substituïda també per una de pedra amb el nom de "Plaça de la República".

Nació Digital ha recordat a la notícia sobre l'acte del canvi de nom que anys enrere s'havien impulsat iniciatives per fer el canvi de nom de la plaça. El PSAN a l'any 1980 va proposar dir-ne plaça Francesc Macià, però no se'n va sortir. El 1989 van ser els col·lectius feministes qui van col·locar-hi una placa amb el nom de plaça del 8 de Març. A partir del 2000 va ser el Col·lectiu Desvalls qui cada any batejaven la plaça amb el nom de Joan Fuster.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid