Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8M
La CGT presenta preavís de Vaga General de 24h pel 8M

El sindicat ha fet una crida a seguir la vaga de 24 hores i participar activament en les diferents accions i manifestacions unitàries que estem coordinant amb el moviment feminista.

13/02/2018 Gènere
Aquest matí, i en coordinació amb la petició que ha fet el moviment feminista, la CGT ha formalitzat preavís de vaga general de 24 hores per a tot l’estat espanyol i tots els sectors laborals durant la jornada del 8 de març, dia de la dona treballadora.

Aquest preavís s’ha presentat davant del Ministerio de Empleo i està basat, entre altres, pels següents motius:

1. Acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes

2. Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball en aquest sistema capitalista i patriarcal

3. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que comporten la discriminació i desigual oportunitat en l’accés a l’ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d’atur femenina.

4. L’adopció de mesures concretes i immediates que acabin amb la escletxa salarial (de més del 25%) i la desigualtat en les pensions.

5. Modificar els estereotips de gènere i la persistència dels valors masculins en les estructures de les organitzacions.

6. Control sobre les implantacions dels Plans d’Igualtat a les empreses.

7. L’eradicació del persistent assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, temporalitat i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials que pateixen les dones.

8. L’establiment de polítiques laborals socials i econòmiques que facin efectives la conciliació real de la vida familiar laboral i personal, així com la coresponsabilitat en les cures.

9. Consideració de les tasques de cures com a treball amb dret a remuneració i dret a les prestacions contributives independents.

10. L’equiparació efectiva i real de les Empleades de la Llar al règim general.

11. L’exigència al govern de mesures concretes i efectives contra les violències masclistes.

12. La igualtat material efectiva de les dones migrants i refugiades.

Aquesta vaga és contra la doble discriminació de ser dona i de classe treballadora, totes les treballadores i treballadors estan convocats a secundar-la, però el paper protagonista de tot el dia és, i ha de ser, de les dones. Els homes han d’assumir les tasques de cures que suposa el treball no remunerat i assumit històricament per les dones com la normalitat social que imposa el patriarcat, així com assumir els serveis mínims obligatoris.

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
  4. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  8. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  9. La CUP denuncia que empreses d'energia van alterar registres per seguir operant centrals hidroelèctriques irregularment
  10. Es pot guanyar seguint les regles del contrari?
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid