x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llengua
L'aranès no pot tenir consideració de llengua preferent en relació al català i al castellà, segons el Tribunal Constitucional espanyol

El Tribunal Constitucional ha anul·lat la part de la llei del Parlament de Catalunya del 2010 que ho regulava.

13/02/2018 Política

El Tribunal Constitucional espanyol ha anul·lat la part de la llei del Parlament del 2010 que donava preferència a aquest idioma per protegir-lo davant del català i el castellà, segons ha pogut saber 324.

Aquesta norma obligava a l'ús preferent de l'aranès per part de les administracions públiques, estatals i autonòmiques a la Vall d'Aran per protegir aquest idioma davant del català i el castellà. El govern espanyol va presentar recurs al Tribunal Constitucional.

Segons el Constitucional, el "foment i promoció" de l'aranès té "límits", i això impedeix donar prioriat a aquest idioma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid