Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat
Guanyem Badalona en Comú exigeix la dimissió d’Albiol per racista

a formació municipalista respon així a l’informe del Consell d’Europa que posa al líder del PP com a exemple de polític racista

27/02/2018 Drets i Llibertats

Ahir el Consell d’Europa va fer públic un dur informe en el que criticava la falta de mesures per combatre el racisme i la xenofòbia per part de l’Estat i li exigia la creació d’un òrgan que impulsés polítiques i actuacions en aquesta direcció, com tenen la resta d’estats europeus.

Dins l’informe, l’òrgan independent europeu feia a més un recull d’exempleats de promoció del racisme en diferents àmbits. En un d’ells s’assenyalava directament “l’alcalde i dirigent local del Partit Popular a Badalona”, en clara referència a Xavier Garcia Albiol, per unes declaracions que “associaven obertament als migrants romanesos i gitanos amb la delinqüència” i la desocupació i la falta de seguretat amb l’arribada de migrants i terrorisme islàmic.

El Consell d’Europa assenyala directament a Albiol com a “impulsor” de la xenofòbia, responsable de l’augment dels incidents islamofòbics i considera que la seva campanya de 2015 “va conduir a la publicació de comentaris sobre la possibilitat de gasejar als musulmans i referències a les dutxes del camps de concentració nazis”.

Davant d’aquest informe, Guanyem Badalona en Comú ha exigit la dimissió immediata de Xavier Garcia Albiol com a regidor de l’Ajuntament de Badalona “per racista”. La formació municipalista considera que l’informe prova la promoció de la xenofòbia que fa l’ex-senador.

A més, la plataforma rupturista també carrega contra la “manca total d’independència” de la justícia espanyola per l’arxivament el 2013 de la denúncia per provocació a la discriminació racial per les octavetes en que relacionava els gitanos romanesos i la delinqüència que el mateix informe del Consell d’Europa recull.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
  10. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid