Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arriba la mala llet
07/02/2018 Hemeroteca

L’Estat té 2.078.710 problemes. És a aquests ciutadans –o a una part significativa d’ells– als qui necessita desactivar políticament i desmobilitzar socialment. Madrid no vol més manifestacions massives ni més risc insurreccional i és en aquest sentit que actua per represaliar la primera línia dels polítics del procés. Tot plegat, pensen les elits madrilenyes, ha de servir per escarmentar el conjunt de l’independentisme i, sobretot, per intimidar una nova fornada de líders que, des d’un independentisme retòric, retornin a l’autonomisme.

El seu problema és que tot això ho poden fer i ho fan a costa de deslegitimar tant com faci falta les institucions de l’Estat. I serà aquesta arbitrarietat autoritària la que mantindrà cohesionat el bloc social independentista, contra el que preveu l’estratègia de Madrid. Sense camí democràtic per recórrer, l’independentisme seguirà ocupant la totalitat del catalanisme polític, en espera d’una nova oportunitat històrica més insurreccional que pacifista. Per al gruix de les classes mitjanes d’aquest país, ha quedat clar que no hi ha possibilitats d’evolució democràtica dins la monarquia espanyola. La República serà, per tant, l’únic sinònim de democràcia plena.

Represaliant persones, partits i entitats pensen que aconseguiran torçar la voluntat dels dos milions d’electors que consideren Carles Puigdemont el seu president legítim i que, a més, tenen clar que Felip VI representa la institució d’origen franquista que ha legitimat, en última instància, l’“a por ellos” hispànic.

Ningú no pot acceptar que amenacin, inhabilitin i empresonin els seus representants electes quan l’únic que intenten és obeir la voluntat dels que els han votat. I la humiliació és l’arma política més poderosa quan del que es tracta és de combatre la injustícia. El que ve ara és, per tant, un canvi d’estratègia de l’independentisme. S’han acabat els somriures, arriba la mala llet.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid