Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públíc
Stop Pujades Transport convoca noves mobilitzacions descentralitzades

La plataforma anuncia que entre les 18h i 20 s'obriran les portes a 22 estacions de metro de Barcelona i rodalies

10/01/2018 Drets i Llibertats

La Plataforma Stop Pujades Transport ha convocat aquesta tarda noves mobilitzacions descentralitzades contra la pujada de les tarifes del traport públic. Així,  entre les 18h i 20 s'obriran les portes a 22 estacions de metro de Barcelona i rodalies. També ha anunciat que les properes setmanes hi haruran més accions.

Recorda que, després de tres anys de congelació tarifària, gràcies en gran part a la mobilització popular de l'any 2014, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la intervinguda Generalitat de Catalunya han acordat una nova pujada de les tarifes del transport, de més d'un 2% en tots els abonaments generals, llevat de la T-Jove i l'abonament per a persones sense feina.

Per a la Plataforma Stop Pujades Transport és inacceptable que, un cop més, siguem les usuàries les que paguem, d'una banda, la manca de finançament públic –especialment per part de l'estat espanyol– i, de l'altra, el deute acumulat fruit de la mala gestió, l'excés de directius amb salaris astronòmics i la pràctica de la majoria de partits de convertir TMB en un cementiri polític d'elefants.

Exigeix a les administracions que aturin aquesta pujada, acordada a només tres dies d'acabar l'any, i que les tarifes tornin a les del 2013, per poder obrir una taula social que permeti generar unes tarifes d'acord amb el poder adquisitiu de la majoria d'usuàries, en uns moments marcats per l'elevat atur, la precarietat econòmica i laboral i els baixos ingressos, per assegurar que el transport públic és un servei bàsic i no un luxe.

A més, Stop Pujades Transport continua amb les seves reivindicacions, com son conèixer les retribucions de la direcció de TMB, que l'empresa es nega a fer públiques tot i les sentències, i que la T-Mobilitat sigui 100% pública, deixant fora a la Caixa, Indra i la resta d'empreses que la gestionaran.

Ara fa una setmana que la Plataforma es va reactivar amb un seguit d'accions i una posterior assemblea per tornar a reprendre les mobilitzacions. A més, va fer una crida a tots els barris, pobles, viles i ciutats a organitzar-se

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid