Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona denuncia l’incompliment de l’acord de Ple per reformar el reglament de participança

La formació critica la manca de voluntat del govern gironí d’avançar en matèria de transparència i aprofundiment democràtic

11/01/2018 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona

La CUP-Crida per Girona ha denunciat l’incompliment per part del govern municipal de la moció aprovada pel ple gironí el passat 16 de gener del 2017 per a reformar el reglament de participança. El text, impulsat pels cupaires, establia que durant el 2017 s’havia de dur a terme la revisió de l’actual reglament de participança, a través d’un procés obert a la participació de la ciutadania i les entitats gironines.

La CUP-Crida per Girona ha criticat que cap d’aquestes previsions s’hagi complert, i ha anunciat que farà una pregunta al ple municipal del dilluns 15 per reclamar al govern que doni explicacions de per què els acords no s’han executat. Així, els cupaires han denunciat un cop més “l’incompliment injustificat dels acords del Ple” per part de l’equip de Marta Madrenas, i ha lamentat que “l’Ajuntament no estigui donant resposta als reptes en matèria de participació que té la ciutat”.

Segons la formació, aquest nou incompliment se suma als múltiples exemples que demostren “la manca de voluntat del govern d’avançar en qüestions de transparència i aprofundiment democràtic”, com ara la negativa a convocar audiències públiques sobre els pressupostos i les ordenances, el vot contrari a iniciar un procés participatiu sobre la futura entrada sud, l’incompliment de la moció també cupaire per fer un nou sistema de pressupostos més participatius o els dèficits i mancances de recursos que té la unitat de participació ciutadana de l’Ajuntament.

Entre les mesures que vol defensar la CUP-Crida per Girona per al nou reglament, destaquen l’impuls de les audiències públiques; crear un consell de ciutat que fiscalitzi l’actuació municipal; estipular la celebració de consultes ciutadanes per a grans temes de ciutat; replantejar l’actual sistema de pressupostos participats; garantir un major protagonisme de la ciutadania i de les entitats en les sessions plenàries; o facilitar i promoure l’impuls d’iniciatives ciutadanes, entre d’altres.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid