Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música popular
Inauguració de la 31è edició del Tradicionàrius amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Aquest any hi haurà tres homenatges: a Maria Laffitte, Pere Tàpias i Toni Roig i actuaran més de 60 grups. També es comptarà amb Les Vespres dels Dimecres, Folk als Mercats, Tradicionàrius al Territori o els Foguerons de sa Pobla.

12/01/2018 Cultura

Aquest divendres es dóna el tret de sortida de la 31a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius amb l'actuació del  Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, coincidint amb el seu 25è aniversari de la seva carrera musical. El concert farà un viatge per tot el seu repertori i recordarà les cançons més emblemàtiques d’aquests anys. Una trajectòria que ha estat mereixedora d’11 premis Enderrock, el Premi Nacional de Cultura i el Premi Joan Amades; 13 treballs discogràfics i prop de 2000 concerts arreu de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Baix Aragó, el Rosselló francès i ciutats com Paris, Madrid, Brussel·les, Bilbao i Saragossa. 25 anys a la carretera: en el cas dels Quicos, dalt del seu 4L que funciona millor que mai.

Prèviament, a les 20.00 h  al Centre Artesà Tradicionàrius a la Vila de Gràcia (CAT) hi haurà la inauguració de l'exposició de Peret Blanc de Beget i a continuació, el seguici inaugural de la plaça de la Vila al CAT amb Kabum i Col·lectiu Guirigrall.

A l'edició d'enguany, més de 60 grups passaran aquest any per l'escenari del Tradicionàrius. Els concerts i els balls folk són un dels aparadors més importants de la música d'arrel catalana. 

Al Tradicionàrius no s'obliden dels que ja no hi són, així ho explica Jordi Fàbregas, director del festival: "El Tradicionàrius també ha de servir igual per donar cabuda als llenguatges nous i les propostes noves, no volem perdre la història i d'allà on venim". Per això, hi haurà tres homenatges: a Maria Laffitte, una de les fundadores del Tradicionàrius, en els 10 anys de la seva mort; a Pere Tàpies, vinculat a la festa de sa Pobla amb la seva 'Oda a la sobrassada,' i a Toni Roig, fundador d'Al-Mayurqa.


Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid