Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Televisió
Emissió a IB3 i TV3 del documental "Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'Illa"

ES va preestrenar aquest dilluns al Teatre Principal de Palma.

18/01/2018 Comunicació

IB3 i TV3 estrenaran aquest dijous a la televisió el documental "Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa", per IB3 Televisió es podrà veure a les 22:40 h i per TV3 a les 23:00 h. A més de per televisió, es podrà veure a través de la pàgina web d’IB3 en directe o en la secció 'a la carta' de TV3. 

Es tracta d'un documental original de la productora barcelonina Manual amb la coproducció d'IB3, Televisió de Catalunya, Nova Televisió i, amb la col·laboració de l'empresa GOC Networking, el celler Ànima Negra, Baleària i la Fundació Carulla. El documental és una aproximació a la vida del poeta i cantant Guillem Efak. (Guinea Equatorial 1929- Mallorca 1995), en què l'actor i dramaturg Pep Tosar vol fer una obra de teatre sobre Guillem de Efak i viatja a Mallorca per entrevistar els que el van conèixer.

El documental es va presentar a la secció oficial de l'última edició del Memorimage de Reus.

"Guillem d'Efak, l'ànima negra de l'illa"

Guillem d'Efak va ser un poeta i cantant mallorquí d'origen guineà, una persona molt culta (tot i els seus orígens humils), intel·ligent, ocurrent, divertida, vital i amb una sensibilitat excepcional. Li agradava tant jugar a seduir i provocar situacions que, fàcilment, podien convertir-se en anècdotes que, amb el temps, s'han convertit en una sèrie de llegendes, fent d'ell una mena de mite. A Catalunya se'l recorda com a cantant i integrant del moviment de la Nova Cançó, i poc se'n sap de la seva obra poètica o de la seva vida personal. En canvi, a Mallorca, coneixen més facetes creatives de Guillem, sobretot la poètica, i les vitals.

En el documental, l'actor i dramaturg Pep Tosar viatja a Mallorca per entrevistar els qui van conèixer Guillem d'Efak i, així, fer una obra de teatre sobre el poeta. Es tracta d'un recorregut que l'endinsa en la vida d'aquest personatge que, com ell deia, "només estava compromès amb la vida". Els qui el van conèixer també assenyalen que tenia un profund compromís amb el poble.

De tornada a casa, Pep recorda tot el que li han explicat sobre Guillem les persones amb qui ha parlat: amics de la infància, companys de viatge i la seva viuda. Entre tots l'han ajudat a refer la vida de Guillem d'Efak i a donar a conèixer una dimensió humana a qui, fins ara, era només un personatge. Així, Pep Tosar construeix, dins seu, un Guillem d'Efak propi que protagonitzarà la seva obra teatral "Tots aquests dois".

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
  10. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid