Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Suprem, o la distopia de “Minority Report”
10/01/2018 Hemeroteca

La lectura de la resolució del Tribunal Suprem sobre el vicepresident Junqueras ens posa davant una evidència: ha arribat la distopia que a principis de segle va dirigir Spielberg, Minority Report.

Els jutges donen per fet una sèrie d’actuacions –que no han estat jutjades i que, per tant, no s’ha demostrat que hagin existit- i, en conseqüència, ordenen presó preventivament, no fos cas que el vicepresident persistís en un “delicte” que encara no ha pogut ser declarat com a tal, perquè no s’ha demostrat la seva existència. És exactament això. Sembla que existeix una unitat de “PreCrim” que té la potestat de detenir uns culpables abans que puguin delinquir. Els tres jutges són els “precogs”, tres éssers psíquics les visions dels quals sobre els crims mai no han fallat.

En aquestes estem. Com que el Regne d’Espanya, òbviament, és una democràcia i, per tant, no pot actuar com fan els règims autoritaris o dictatorials, que aquests sí que, com és sabut, detenen a la gent per les seves idees i manipulen l’opinió pública i publicada, aquesta és l’única explicació possible al que està passant a Calalunya. No ens n’hem assabentat, però la justícia espanyola ha posat en marxa la unitat de PreCrim, per salvar-nos a tots dels dolents.

Entre altres arguments delirants, la resolució diu que a Espanya no hi ha presos polítics. Algú hauria d’explicar a la gent (per exemple, ho podria fer Amnistia Internacional, a veure si recupera una mica de la dignitat perduda en les darreres setmanes) que la definició de “pres polític” mai no ha estat acceptada per ningú –cap país reconeix tenir-ne i enlloc no hi ha una definició oficial del que és un pres polític. Amnistia ho tindria fàcil, només caldria que fes un copiar i pegar del que diu la vikipèdia sobre el tema. I que inclogués tots els “presos de consciència” catalans en el seu llistat perquè AI actua sempre quan aquests presos no han emprat la violència.

Ja de passada, algú hauria d’explicar als jutges “precogs” que quan una minoria no pot deixar de ser minoria perquè només representa un percentatge petit de la població, resulta impossible fer canviar una constitució que requereix 2/3 de consens. I alguna solució hi ha d’haver per legislar a favor de les minories, solució contemplada, evidentment, pels tractats internacionals subscrits pel Regne d’Espanya, i que formen part de la Constitució de manera explícita, circumnstància que els jutges “precogs” segurament ignoren.

I què podem fer nosaltres? Doncs desmuntar aquesta distopia que comença a ser real i començar a implementar la nostra petita utopia: una república on la gent pugui viure una realitat una mica –només una mica- més justa, més humana, més lliure.  S’han acabat els somriures. Totes i tots estem sota la mirada atenta dels tres “precogs”: sembla que la Guardia Incivil ha lliurat un informe que considera que les manifestacions de la Diada són delictes de rebel·lió.

Causa general. Minority report.

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid