Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
“Res no ha canviat des de l’‘España, antes roja que rota’ de José Calvo Sotelo”
87 milions contra la democràcia
23/01/2018 Hemeroteca
Nerea Rodríguez. Foto: El Món Nerea Rodríguez. Foto: El Món

Ja sabem quant va costar reprimir la democràcia a Catalunya. El ministre Zoido va comparèixer dijous al Senat per justificar que l’Estat s’ha gastat un total de 87 milions d’euros enviant policies i guàrdies civils per evitar que els catalans poguessin votar i decidir com volen que sigui el seu país. 87 milions per carregar contra ciutadans pacífics amb sobres i vots a les mans. 87 milions per pegar gent gran que defensava una il·lusió custodiada durant anys. I també 87 milions per menysprear la legalitat catalana, que prohibeix l’ús de les pilotes de goma.

87 milions plens de vergonya i indignitat. Però no semblava molt avergonyit el ministre Zoido mentre en donava tots els detalls. Ni tan sols quan el senador d’EH Bildu Jon Iñarritu li recordava com alguns agents van escopir i orinar sobre els manifestants que es queixaven de la violència policial a Calella. No li van sortir els colors. Més aviat al contrari, mirava el senador basc amb un somriure sorneguer que delatava la seva satisfacció (i la de tot l’Executiu de Mariano Rajoy) per la violència policial de l’1-O.

I com se n’havia d’avergonyir? Es tracta d’una repressió que va ser ordenada per les més altes instàncies de l’Estat i que té com a base l’“a por ellos” que tan famós es va fer els dies previs al referèndum de l’1 d’octubre. I es que ara ja ens ha quedat claríssim: res no ha canviat des de l’“España, antes roja que rota” de José Calvo Sotelo.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid