Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una sentència judicial obliga a El País a desmentir una de les seves "fake news"

Una sentència judicial obliga a El País a rectificar una de les seves notícies falses publicada a tota portada l'any 2014. És la segona vegada en menys de 15 dies que les "fake news" del diari són notícia.

30/12/2017 Comunicació

El passat mes d'octubre El País va ser un dels diaris espanyols que va afimar que les imatges dels ferits de les càrregues policials eren "fake news" (notícies falses). Casualment, dijous passat aquest diari que sovint denuncia 'notícies falses' (quan són reals)  va desmentir (obligat per una sentència judicial) una de les seves notícies falses publicada a tota portada l'any 2014.

La rectificació té diferènciés amb la informació falsa que va publicar originalment El País el 13 de desembre de a 2014 per la qual l'Audiència de Barcelona va condemnar el maig d'aquest any al diari de Prisa a publicar "una rectificació íntegra i en portada". Aquesta informació falsa ocupava una pàgina sencera al diari. Ara, en canvi, la rectificació ha canviat de mida. A la portada d'aquest dijous, El País posa de titular "Sentència" i tot seguit un text de cinc línies amb un tipus de lletra diferent al de la resta de la portada i amb una mida inferior fins i tot al del peu de foto de la imatge de portada. Tampoc sembla  casual que la rectificació s'hagi fet el Dia dels Innocents ja que d'aquesta manera el diari pot fer dubtar als lectors sobre si el desmentiment ha estat una innocentada.

És la segona vegada en menys de 15 dies que les "fake news" de El País són notícia. El passat dijous 21 de desembre David Alandete, sotsdirector del diari El País, va fer el ridícul al parlament britànic dient que hi havia  5 milions de comptes russos a Twitter piulant sobre el referèndum de l'1 d'octubre.  Russia Today va editar un vídeo amb imatges de les declaracions d'Alandete on queda clar que parlar de "5 milions de comptes russos pro-referèndum" és una "fake news" .

Davant de tot això aquests dies s'han pogut veure internautes piulant de forma irònica: "Realment és una gran sort que El País vagi pel món denunciant les notícies falses". 

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid