Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Refugiats-Benvinguts
Testimonis de l'exili i projectes d'acollida tanquen la campanya "Una mà amiga"

El dilluns 18 de desembre una taula rodona amb testimonis d’exili i projectes d’acollida tanca el cicle «Una mà amiga» a La Violeta de Gràcia / Aquests cine-fòrums articulats amb un documental i debats es van iniciar el mes de novembre i han estat promoguts per la CONFAVC i la FAVB amb el recolzament de #BCNCiutatRefugi.

15/12/2017 Drets i Llibertats

Dilluns 18 de desembre a les 18 hores es clausura el cicle de cine-fòrums als barris promogut per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat que el veïnat reflexioni i s’involucri en els problemes de les persones refugiades i migrants i la seva acollida als nostres barris.

La taula rodona, que començarà a les 18 hores al Centre La Violeta de Gràcia (carrer Maspons 6) amb les intervencions de:

  • Alejandro Díaz, refugiat d’El Salvador.
  • Francesc Mateu, director d’Intermón-Oxfam Catalunya.
  • Jaume Buch, cordinador del projecte Refugiats- Benvinguts.

“Una Mà Amiga» és un projecte vertebrat a partir de cine-fòrums a l'entorn d'un breu documental, i les intervencions dels protagonistes de l’audiovisual que han patit refugi però també han rebut “mans amigues” en el seu procés d’acollida. En concret, les històries de vida expliquen les experiències d’una noia siriana; un home d’El Salvador perseguit pel fet de ser homosexual; un fill de republicans espanyols nascut a la Maternitat d’Elna, i un refugiat del Congo. Aquest projecte ha rebut el suport del programa BCN Ciutat Refugi, de l’Ajuntament barceloní.

El programa solidari “Refugiats-Benvinguts” és una iniciativa que permet que sigui el mateix veïnat qui pugui donar acollida a les persones refugiades a casa seva a través d’un programa de suport, quan arriba la segona fase en què les persones refugiades han d’aconseguir un habitatge no institucional.

La presentació d’aquest cicle va arrencar el passat 28 de novembre a les 19 hores a Ca l’Isidret del Poblenou amb la complicitat també de les AV del Poblenou, Sant Martí, la Palmera, Paraguai-Perú, Verneda Alta, Via Trajana, la Pau, Maresme, Besòs, Provençals-Verneda, Gran Via Paraguai i Diagonal Mar, amb la Plataforma Nord-Est de Sant Martí.

El dia següent, 29 de novembre, es va fer un acte semblant a l’AV de l'Esquerra de l’Eixample a la mateixa hora amb la presència de dues persones exiliades: Saoka Kingolo, del Congo, i també l’Alejandro Díaz.

Material audiovisual: 
Documental: “Una mà amiga”: https://www.youtube.com/watch?v=MUSG-MTv4LQ&t=137s

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid