Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida Constituent presenta la llista electoral per Girona

Natàlia Sànchez: “Amb la força de la gent, des de les comarques gironines podem fer efectiva la República i plantar cara al 155”

03/12/2017 Política

La CUP-Crida Constituent ha presentat aquest matí la seva llista electoral per a la circumscripció de Girona, en una roda de premsa davant del col·legi Verd de la capital gironina, una de les escoles que va patir més intensament la brutalitat policial durant la jornada del passat 1 d’octubre.

La cap de llista de la candidatura, Natàlia Sànchez, ha explicat que la llista electoral vol “reflectir la diversitat territorial i de lluites que hi ha a les comarques gironines” així com “reivindicar l’ADN municipalista de la CUP i el paper del món local en la defensa i la construcció de la República”. En aquest sentit ha exposat que la candidatura hi ha alcaldes i regidors dels governs de Celrà, Verges o Viladamat, com també persones d’arreu del territori vinculades a àmbits com la lluita sindical, la defensa del territori, les lluita per l’educació i la sanitat públiques, el cooperativisme, el feminisme o la defensa de la llengua, entre d’altres.

La candidata figuerenca ha fet una crida a la gent d’arreu de les comarques a “fer-se seva la campanya” i a acudir a les assemblees locals de la CUP per implicar-se en les accions i actes. Sànchez també ha recordat que la CUP-Crida Constituent ha obert un formulari perquè la gent es faci apoderada durant la jornada electoral. “Amb la força de la gent, des de les comarques gironines podem fer efectiva la República i plantar cara al 155”, ha conclòs.

L’actual diputat gironí de la formació, Benet Salellas, ha intervingut per reivindicar la tasca realitzada des del 2015. “la CUP ha estat una garantia en el procés cap a la proclamació de la República, i ho ha fet des de l’esquerra, la lluita per la igualtat i la defensa de totes les sobiranies”, ha declarat. Salellas, que tancarà simbòlicament la candidatura, també ha aprofitat per defensar el dret de ciutadania per a tothom, i ha denunciat que “un cop més hi ha 800.000 persones que viuen a Catalunya i que el dia 21 no podran votar”.

En la roda de premsa també hi ha intervingut Albert Sunyer, representant del Partit Pirata a la candidatura, que ha defensat el mandat de l’1 d’octubre i ha defensat que la seva organització s’ha sumat a la candidatura perquè “la CUP-Crida Constituent és l’única opció que té clar que la República s’ha de construir des de baix i partint de la democràcia directa”. A més del Partit Pirata hi ha altres organitzacions que donen suport a la candidatura com ara Constituents per la Ruptura o Lluita Internacionalista.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid