Per la Llibertat
El jutge manté Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sŕnchez i Jordi Cuixart a la presó

El Magistrst ho argumenta tot dient que "les aportacions (dels investigats) estan directament vinculades a una explosió violenta que, de reiterar, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que es vegin assolits per ella"

04/12/2017 Política

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha comunicat als advocats que manté la presó al vicepresident Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els presidents de l'ANC i Òmnium Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En el cas de la resta de consellers, el jutge ha aixecat la presó provisional amb una fiança de 100.000 euros. A més a més, els ha imposat altres mesures cautelars com la reitrada del passaport, la prohibició de sortir de territori espanyol i compareixences setmanals al jutjat més pròxim al seu domicili o al TSJC.

Llorena en la seva interlocutòria argumenta la presó dels dos conconsellers i dels Jordis en la direcció que "no passa el mateix respecte a algun dels investigats que avui es contemplen, concretament respecte de D. Oriol Junqueras i Vies, D. Joaquim Forn, Jordi Sánchez Picanyol i D. Jordi Cuixart Navarro, les aportacions estan directament vinculades a una explosió violenta que, de reiterar, no deixa marge de correcció o de satisfacció als que es vegin assolits per ella".

Els Jordis fa 48 dies que són a la presó i els consellers tot just fa un mes.