Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lLlibertats
El Grup Barnils explica a Viena les vulneracions dels drets civils i polítics a Catalunya

Davant d'organitzacions en defensa dels drets humans de més de 30 països,  presentant els informes ‘1-O. Llibertat d’informació a la corda fluixa’ i #SomDefensores en el marc de la OSCE Parallel Civil Society Conference 2017

09/12/2017 Comunicació

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha presentat aquest dimecres al migdia els informes ‘1-O. Llibertat d’informació a la corda fluixa’ i ‘Violació de drets civils i polítics. Catalunya, setembre-octubre 2017’ en el marc de l’OSCE Parallel Civil Society Conference de Viena. La conferència ha tingut lloc de forma paral·lela a la trobada de ministres de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa. La ponència del Grup Barnils, a càrrec de la vicepresidenta Elisenda Rovira, s’ha emmarcat en la taula “Democracies” compartida amb els Estats Units, Hongria i Polònia.

En la seva exposició, Rovira ha explicat les càrregues policials de l’1-O, l’empresonament dels membres del govern i dels líders de les entitats sobiranistes, la clausura de webs d’entitats de la societat civil, la investigació de mestres d’escola, l’atac i la coacció als periodistes i mitjans de comunicació i l’auge de les agressions de l’extrema dreta a Catalunya. Aquestes vulneracions estan recollides a l’informe ‘1-O. Llibertat d’informació a la corda fluixa‘ -basat en les accions indexades al Mapa de la Censura de l’Observatori crític dels mitjans, Mèdia.cat-, i a l’informe ‘Violació de drets civils i polítics‘ de #SomDefensores, impulsat per Novact, Irídia, LaFede.cat, l’Institut de Drets Humans a Catalunya i el Grup Barnils.

L’OSCE

L’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa està formada per 57 estats de l’Amèrica del Nord, Europa i Àsia i és una de les organitzacions d’aquest caire més importants del món. Aquesta setmana té lloc a Viena una trobada dels ministres d’Afers Exteriors dels països membres l’OSCE, entre els quals l’Estat espanyol.

L’OSCE Parallel Civil Society Conference és un esdeveniment paral·lel a la conferència de ministres de l’OSCE organitzada per Civic Solidarity Platform, una xarxa d’entitats de la societat civil de diversos països. A la conferència, representants de la societat civil dels estats membres de l’OSCE han abordat qüestions urgents relacionades amb els drets humans i el seu impacte en les regions.

Un membre de la delegació del Govern espanyol de l’OSCE a Viena ha pres la paraula després de la intervenció del Grup Barnils i l’ha atacat acusant-la de ser “inadequada”. Els representants dels governs poden assitir a la conferència paral·lela de les entitats però no poden intervenir-hi. El d’avui ha estat el primer cas en vuit edicions en què un representant d’un estat ha interpel·lat públicament una portaveu de la societat civil que ha exposat un conflicte relacionat amb el seu país. L’organització de la conferència d’entitats ha condemnat la intervenció i el seu to i l’ha considerat un atac.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid