Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-O
Concentració a la Ciutat de la Justícia de Barcelona en suport a l'Alcalde d'Argentona

Citat a declarar per no haver impedit el referèndum de l'1-O

05/12/2017 Drets i Llibertats

Avui a les 11h, la CUP i diverses organitzacions han convocat un concentració a la Ciutat de la Justícia de Barcelona en suport de l'Alcalde d'Argentona Eduald Calvo, citat a de declarar. La Fiscalia creu que va cometre els delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació, tres delictes que podrien comportar tant inhabilitació com multa o penes de presó.

"Ells entenen que a Argentona es va permetre el referèndum i la campanya prèvia i que això és il·legal" ha afirmat Calvo a Ràdio Argentona. Però l'alcalde creu que el seu paper i la seva "obligació com a alcalde és que la gent pugui votar en el referèndum", remarca a l'emissora.

Tot i això, Eudald Calvo i els advocats de la CUP estan estudiant la possibilitat que vagi a la Ciutat de la Justícia el dia 5 de desembre però no declari. "El més probable és que si haig de declarar sigui davant del jutge no davant de dos policies espanyols que no sé ben bé què estan fent" ha sentenciat.

En aquests procés judicial obert també hi ha el cap de la Policia Local, Pere Anglada. Ara bé,  Calvo  confia que el Cap de la Policia Local d'Argentona quedi al marge del judici perquè "no té cap sentit" que se'l mantingui, ja que és un funcionari que compleix les ordre de l'alcalde.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid