Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada de Mallorca
Clam popular a Palma per la independència i la llibertat dels presos polítics

Durant la Festa de l'Estandard s'han viscut moments de tensió i la policia nacional espanyola ha identificat a dos membres d'entitats sobiranistes

31/12/2017 Política

Milers de persones, unes cinc mil segons diverses fonts dels convocants han participat aquest veapre a Palma en la manifestació com a cloenda dels actes reivindicatius d'aquests dies s'han dut a terme a l'illa en commemoració de la Diada. pel Bloc d'Unitat Popular (BUP), sota el lema 'A Mallorca decidim: Independència, Països Catalans', al costat de la plataforma 31D.

El recorregut s'ha iniciat a les 18.30 hores en el Passeig del Born. Des de l'inici de la marxa s'han sentit proclames demanant la llibertat dels presos polítics, a favor de la independència i pel Dret a Decidir de Mallorca i les Illes. La manifestació, que ha comptat amb la participació de xeremiers de Mallorca, ha conclòs amb la lectura lectura de dos manifestos, un en nom de la Plataforma 31-D i l’altre en nom del BUP al final del carrer de Sant Miquel.

L’actor mallorquí Antoni Lluís Reyes, en representació de la plataforma, va iniciar les seves paraules amb un “bona Diada de bon de veres i oficial” i va recordar al Principat, "tenim una república germana que tard o d’hora començarà a rodar”.

 En nom del BUP va parlar Bel Duran que voler dedicar la manifestació a la memòria de Macià Manera, qui va convocar la primera manifestació de fa 30 anys, i a les feministes encausades. Va criticar el Consell de Mallorca per haver organitzat els actes de la Diada “al marge i d’esquena” a les entitats que durant anys se n’han fet càrrec. “El Consell no pot apartar-nos de la nostra diada”, va denunciar, i va instar la institució a fer autocrítica i a treballar conjuntament per fer “la Diada que es mereix Mallorca”.

Durant la Festa de l'Estandard s'han viscut moments de tensió

Durant l'ofrena floral de la Festa de l'Estardat, com sol ser habitual, desenes de persones convocades per grups  han reivindicat el caràcter 'mallorquí' de la festa, enfront de les reivindicacions sobiranistes.

Segons ha pogut saber dBalears la Policia Nacional espanyola ha deixat entrar els grups gonelles amb els pals de les seves banderes, mentre que no ho ha deixat fer a les entitats independentistes. Segons s'ha pogut saber, dos membres d'entitats sobiranistes de Mallorca han estat identificats.


Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  7. La rendició d'Esquerra
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid