Violčncia masclista 25N
Violčncia policial contra la manifestació femnista del 25N a Concepción, Xile

La marxa a Concepción va ser durament reprimida per la policia xilena, que va colpejar i detenir manifestants, fent servir material antiavalots, gasos i mànegues d'aigua. En total es van practicar 18 detencions, entre les quals la reportera de Resumen

25/11/2017 Internacional

A Concepción, Xile, es va portar a terme una manifestació feminista en el marc del Dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona, el 25N. La marxa, però, va ser durament reprimida per la policia xilena, que va colpejar i detenir manifestants, fent servir material antiavalots, gasos i mànegues d'aigua. En total es van practicar 18 detencions, entre les quals la reportera de Resumen.

Unes 500 manifestants, principalment dones de diferents agrupacions locals, van marxar al centre de Concepción. Les manifestants es van concentrar des de les 18.30 h. a la Plaça de Tribunals per marxar pel carrer O'Higgins cap a la Plaça Independència. Quan va arribar a l'avinguda Los Carrera, va ser violentament reprimida per vehicles blindats amb mànegues d'aigua, gasos i carabiners antiavalots que van colpejar i van detenir fins 18 manifestants, 13 dones i 5 homes.

Durant les càrregues policials, els antiavalots van detenir també amb extrema violència a una reportera de Resumen Latinoamericano, que va ser colpejada i escanyada pels agents, una agressió que li ha provoat lesions al coll i a les extremitats.

Les persones detingudes van ser conduïdes a la comissaria, on van romandre-hi unes hores. Van ser alliberades prop de les 23 h. de la nit.