Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Valoració de la Plataforma Aigua és Vida sobre la Taula de Seguiment de la gestió de l’Aigua

Nou comunicat de la Plataforma Aigua és Vida

28/11/2017 Territori

La Plataforma Aigua és Vida ha fet el següent comunicat  sobre la Taula de Seguiment de la gestió de l’Aigua:


"El passat 19 d’octubre l’Ajuntament de Girona va portar a terme la primera reunió de la Taula de Seguiment de la Gestió de l’Aigua, configurada ara com un grup de treball dins de la Taula Municipal de Sostenibilitat.
A la Plataforma Aigua és Vida - Girona celebrem que finalment després de més de dos anys d’esperar pacientment aquesta “Taula per a la remunicipalització de l’aigua”. Tot i que hem hagut d’arribar a l’extrem de que sigui un jutge el que hagi demanat que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter es facin càrrec de l’administració judicial d’AGISSA, empresa mixta amb majoria privada que gestiona l’abastament d’aigua des de 1976, l’Ajuntament de Girona s’ha decidit en primer lloc a acceptar l’encàrrec judicial i, sobretot, s’ha fixat com a “objectiu clar i únic” constituir una empresa publica que gestioni aquest be públic.
L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, va justificar el retard per tal d’així poder “aconseguir tota la documentació necessària a través de les diferents auditories”. Finalment al setembre del 2015 coincidint amb el processament del Director General d’AGISSA Narcís Piferrer, l’ajuntament és va adherir a la denuncia de la CUP per apropiació indeguda.
A finals d’estiu d’enguany el Fiscal Anticorrupció, es considera competent enlloc del fiscal ordinari i proposa al jutge una administració judicial d’AGISSA que el jutge aprova amb una providència. Els tres ajuntaments de Girona, Salt i Sarria de Ter, accepten l’administració judicial que ara el jutge cal que confirmi.
Mentre no s’arribi a una sentència hi haurà una Comissió d’Administració composta per un regidor de cadascun dels tres ajuntaments, que farà les funcions del Consell d’Administració d’AGISSA. L’ajuntament de Girona serà “la administració actuant”. Pels temes del dia a dia, hi haurà un funcionari de l’ajuntament que portarà la administració financera i un altra que portarà la administració operativa.
Girona S.A. empresa privada que te el 80% de l’empresa mixta AGISSA, no rebrà diners per la gestió, però teòricament en podria rebre com accionista en concepte de beneficis, si bé l’ajuntament de Girona ho considera força improbable un cop puguin avaluar l’estat de la xarxa d’abastament i el seu cost d’arranjament. S’ha de tenir en compte les dades que les auditories deixen al descobert: la pèrdua d’aigua no és del 14% com manifestava AGISSA durant anys, sinó que hi ha algun barri com Montjuic que te unes pèrdues del 60%.
Des de la Plataforma Aigua és Vida – Girona seguirem atentament el procés de remunicipalització del servei públic d’abastament d’aigua. En aquest sentit hem ofert la nostra col·laboració a l’ajuntament i seguirem amb les nostres campanyes d’informació i sensibilització a la ciutadania."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid