Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat presos polítics
Pobles i ciutats es mobilitzen per la llibertat dels Jordis un mes després del seu empresonament

Un mes després de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, la ciutadania s’ha tornat a mobilitzar per demanar una nova vegada l’alliberament immediat dels presidents de l’ANC, d’Òmnium Cultural i dels altres presos polítics.

17/11/2017 Política

Milers de persones s’han concentrat davant les places dels ajuntaments de tot el país per exigir, novament, i un més després del seu empresonament, l’alliberament immediat de Sànchez i Cuixart. A Barcelona, la plaça Sant Jaume s’ha omplert de gent, entre els quals els vicepresidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, i d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Alcoberro ha recordat que tant Jordi Sànchez com Jordi Cuixart són dos presos polítics que no han tingut ni tan sols un judici, fet que ha considerat ”intolerable”. Pel vicepresident, l’Audiència Nacional representa l’hereu del Tribunal de Órden Públic que va empresonar tanta gent durant el franquisme, un fet que demostra la “perversió” de la justícia espanyola.

Alcoberro ha criticat el fet que els dos presidents estiguin empresonats a més de 500 quilòmetres de casa seva, i ha demanat persistir i seguir fent actes per denunciar l’empresonament, no només dels Jordis, sinó també del Govern legítim, com per exemple la propera mobilització, el 7 de desembre a Brussel•les, però també el proper 21 de desembre, que caldrà “revalidar” o “ampliar” la majoria parlamentària independentista. “Us emplaço a continuar el combat, a no oblidar i a seguir amb l’autoestima forta” ha dit, tot afirmant que el camí emprès només ens pot portar a la república i a la victòria.

Al seu torn, Marcel Mauri ha posat com a exemple les detencions dels Jordis com un motiu més per no creure en la separació de poders de la justícia espanyola i per seguir treballant per la república. “La causa de Catalunya és la causa de la democràcia, i és una lluita compartida”, ha dit.

Per Mauri, l’estat espanyol és un estat “sord” que exerceix repressió; per contra, Catalunya és “un poble de pau” que seguirà al carrer fins aconseguir que tots els presos polítics tornin a casa. “A l’Europa del segle XXI no s’engarjolen idees dels que pensen diferent”, ha reblat. Finalment, ha demanat omplir les urnes “il•legítimes” del 21-D de llibertat i democràcia  perquè l’independentisme juga sempre “totes les partides de la democràcia”, però sense oblidar ni els cops de policia, ni els empresonaments ni tantes altres agressions patides.

Lectura del Manifest

El manifest, llegitper l’actriu Agnès Busquets, exigeix a l'Estat espanyol, a Europa i al món l’alliberament immediat de totes aquelles persones empresonades “per les seves idees i per defensar la independència de Catalunya”, entre els quals Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, però també els membres del Govern de Catalunya. A més, demana aturar la persecució de la Mesa i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el retorn del Govern a l’exili, i que se’n vagin les forces policials que resten encara aquí després de l’1 d’octubre.
El manifest descriu l’estat espanyol com un règim “autoritari” ancorat en un passat “ranci i decadent”, i culpa PP, PSOE/PSC i C’s de no aportar solucions “reals” perquè formen part del problema. “Som demòcrates i mai deixarem de perseguir el nostre més anhelat i preuat objectiu, la llibertat i la República Catalana. Som un poble determinat a guanyar i avançar decididament cap a la creació d'un Estat integrador, inclusiu i obert al món”, conclou el manifest, que es pot llegir aquí.

Immens llaç de llum

Un llaç format per centenar de torxes de llum i mòbils ha estat l’acte que la Crida a la Solidaritat ha organitzat aquest vespre, també a la plaça Sant Jaume, per exigir l’alliberament dels dos Jordis. Un cop finalitzat l’acte en suport dels presos polítics, la Crida, que ja havia organitzat un acte el passat 7 de novembre, ha desplegat voluntaris equipats amb torxes que han format un llaç immens que ha ocupat gairebé tota la plaça. L’objectiu: denunciar l’empresonament dels presos polítics i exigir-ne l’alliberament, en una data tan marcada com la d’avui, que fa un mes que els presidents de l’ANC i Òmnium són a Soto del Real.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid