Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Finançament Just
Multitudinària manifestació a València per un "Finançament Just"

La piulada de la Pltaforma pel Dret a Decidir "El País Valencià comença a caminar cap a la #SobiraniaEconòmica  #FinançamentJust #ProuEspoli"

19/11/2017 Drets i Llibertats

Desenes de milers de persones han ompñet aquest dissabte els carrers de la ciutat de València per reclamar una millora del finançament i de les inversions de l'Estat al País Valencià. Una de les poques organitzacions que no ha participat en aquesta mobilització ha estat el Partit Popular.

La marxa ha fet el recorregut des del carrer Guillem de Castro fins a les Torres dels Serrans, lloc on s'ha lleigt el manifest i ha aplegat més de 60.000 persones, segons han indicat els organitzadors mentre que la delegació del govern espanyol ha doat la xifra de 17.000.

Manifest a les Torres dels Serrans

Un cop, els manifestants arribaven a les Torres de Serrans,  vançons com Tio Canya o D'un temps d'un país han servir de banda sonora prèvia a la lectura del manifest "Per un finançament just"

El manifest recorda que el pròxim mes de març es compliran 40 anys de la creació del Consell del País Valencià, l’òrgan preestatutari que va donar motiu a l’actual Comunitat Valenciana en el procés de descentralització i de reconeixement de les singularitats territorials que iniciava la recentment estrenada democràcia espanyola.

Quatre dècades més tard, apunta que cal retrovar-se de nou per adonar-se que " estem en una situació fallada", tot dient que "cap dels diferents sistemes de finançament ha tractat amb justícia a la Comunitat Valenciana. Aquest mateix any, cada valenciana i valencià rebrem 237 euros menys que la mitjana de ciutadans de l’Estat, o 839 menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival a un 10 % i 29 % menys de recursos, respectivament. Aqueixes diferències són la causa fonamental dels nostres majors dèficits pressupostaris, generats any rere any, malgrat gastar menys que la mitjana de les comunitats",

Arribats aquest punt, el manifest apunta que "Els valencians i les valencianes vivim un moment històric en el qual posar punt final a la discriminació, per avançar cap a una societat més prospera i més justa"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid