Llibertat presos polítics
Mobilitzacions de treballadors públics per la llibertat dels presos polítics i en contra del 155

Els treballadors de la Generalitat repetiran aquestes protestes cada dilluns a les 11.30 hores amb concentracions davant dels centres de treball i cada divendres al migdia amb algun tipus de ’performance’

17/11/2017 Política

Aquest migdia, uns 500 treballadors de diversos departaments i organismes de la Generalitat han  han encerclat l’illa de l’Eixample que conformen Gran Via, Rambla de Catalunya i els carrers de la Diputació i de Balmes per demanar la llibertat dels consellers empresonats i dels ’Jordis’.

En aquest indret s'han aplegat treballadors del Departament d’Agricultura i de l’Institut Català de la Salut (ICS), que tenen la seu en aquest tram de la Gran Via, així com de les conselleries d’Economia i de Justícia, ubicades molt a la vora, i funcionaris d’altres organismes que s’hi han volgut unir.

Paral·lament, els treballadors del departament de Territori i Sostenibilitat, s’han concentrat  a la plaça dels Països Catalans de Barcelona. Els treballadors han format un llaç i han aixecat cartolines de color groc, imitant el símbol que s’utilitza en solidaritat amb els presos.

Els treballadors de la Generalitat repetiran aquestes protestes cada dilluns a les 11.30 hores amb concentracions davant dels centres de treball i cada divendres al migdia amb algun tipus de ’performance’. “Mentre hi hagi presos polítics, sortirem a protestar dos dies a la setmana”, ha declarat als mitjans de comunicació una empleada de Territori i Sostenibilitat en nom de l’assemblea de treballadors del Departament.