Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP es posiciona sobre la cerca d’alternatives de govern a l’Ajuntament de Blanes

Per a la formació independentista la situació actual ve condicionada per una emergència social i nacional

20/11/2017 Política

El passat divendres es va celebrar el Ple municipal extraordinari de renúncia del fins ara alcalde Miquel Lupiañez, del PSC. En la seva intervenció el regidor de la CUP, Joan Rota, va exposar la valoració inicial que l'assemblea de la formació de l'esquerra independentista ha fet sobre la situació actual al consistori i sobre les possibilitats de governabilitat del municipi per l'any i mig que queda de legislatura.

La CUP vol posar de manifest que tant la governabilitat com la construcció de majories alternatives han de plantejar-se sempre necessàriament en base a les propostes polítiques concretes que creiem imprescindibles dur a terme, ara mateix, amb urgència a Blanes. En aquest sentit la CUP va exposar que “la situació del país ha canviat i la situació del poble també”, i va posar sobre la taula la necessitat d’endegar a Blanes “dos eixos indestriables de treball,  basats en la implementació de la república catalana i en l'assumpció de mesures d'emergència social contra la pobresa”.

Els darrers dies alguns partits blanencs han difós als mitjans de comunicació i a les xarxes socials que s'està explorant la possibilitat d'assolir acords per plantejar alcaldies i governs alternatius al del PSC, ja sigui aglutinant les esquerres o bé els partits independentistes. Tal com va exposar el portaveu de la formació Joan Rota “la CUP estem oberts a parlar amb tothom qui estigui disposat a desenvolupar els dos eixos d’emergència social i nacional”. Per la CUP “els dèficits democràtics i la situació de país que han motivat la renuncia de l'alcalde fan que el queda del PSC a Blanes, i per descomptat el PP i C’s, no entrin dins dels paràmetres d’emergència social i nacional que vivim". 

En aquest sentit la CUP va reiterar la proposta d'explorar altres vies de treball col•lectiu en l'àmbit institucional, com el treball per comissions per detectar necessitats i marcar objectius concrets.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid