Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida Constituent vol que el 21-D les comarques gironines siguin “un clam contra la repressió de l’Estat i per fer efectiva la República”

La formació presenta Natàlia Sànchez, Dani Cornellà i Laia Pèlach com a caps de llista a la circumscripció de Girona

23/11/2017 Política

Aquest matí a Figueres, la CUP-Crida Constituent ha presentat les tres persones que encapçalaran la candidatura a la circumscripció de Girona de cara a les eleccions del 21 de desembre. La roda de premsa s’ha fet davant del monument a Narcís Monturiol de la Rambla, per reivindicar la tradició republicana de la capital alt-empordanesa. La presentació de tots els membres de la candidatura es farà en un acte públic el proper dissabte 2 de desembre.

La cap de llista Natàlia Sànchez, actual regidora figuerenca, ha reiterat que el 21-D és una convocatòria electoral “imposada i il·legítima”, però ha destacat “el deure de plantar cara a l’embat antidemocràtic de l’Estat i de materialitzar la República al carrer i a les institucions”. En aquest sentit, ha remarcat que “la via unilateral és l’única forma de fer efectiva la República”. La candidata també ha destacat la importància de desplegar el procés constituent, i ha exigit l’alliberament immediat de tots els presos i les preses polítiques.

Per la seva banda Dani Cornellà, número dos de la llista i actual alcalde de Celrà, ha reivindicat el paper del municipalisme en el procés d’independència, i ha posat d’exemple d’aquest compromís la fermesa mostrada pels alcaldes cupaires davant la repressió de l’Estat. “La nova República s’ha de fer des de baix i ha d’estar al servei de la gent”, ha declarat.

Finalment Laia Pèlach, tercera de la candidatura i actual regidora gironina, ha valorat que “la campanya també serà una bona oportunitat per explicar com ha de ser la nova República i aportar-hi la veu del territori”, i ha remarcat la importància d’aconseguir avenços en matèria d’ecologisme, feminisme, drets socials, etc. Pèlach també ha apostat per enfortir lligams amb Catalunya Nord en el marc de la construcció nacional dels Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid