Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
L’Espluga celebra la 6a Festa de la Música amb l’actuació de vuit formacions musicals del municipi

L’edició d’enguany va culminar amb la interpretació conjunta del Cant dels Ocells per sumar-se a la iniciativa ‘Música per la Llibertat’

29/11/2017 Territori
La Cultural Jordi Francolí i les entitats i grups musicals de l’Espluga han organitzat la 6a Festa de la Música de l’Espluga de Francolí, que va tenir lloc diumenge dia 26 de novembre a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga, on s’hi van aplegar més de 200 persones al llarg de tot el matí d’actuacions.

El tret de sortida d’aquesta edició es va donar a la Plaça Montserrat Canals a les 11 del matí amb l’actuació de la Batucada dels Diables de l’Espluga, qui va animar i acompanyar a tots els assistents a la Sala Folch i Torres del Casalet. Aquest espai va acollir la resta d’actuacions, ja que enguany la Festa de la Música no ha mantingut el format itinerant de les darreres edicions. Així doncs, a la Sala Folch i Torres hi van actuar l’Orquestra i el Cor Treu-li la Pols al Teu Instrument, l’espluguina Júlia Valls, el grup Apalanke (en acústic), grups de cambra de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, la formació The Big Ones i Sukha Sound. Així doncs, el públic va poder gaudir de més de dues hores d’actuacions musicals ben diverses.

Aquesta 6a edició de la Festa de la Música va incorporar un final de festa diferent, sumant-se a al projecte “Música per la Llibertat” sorgit arreu del país, i liderat per Anna Ortega, qui a través de la música vol donar visibilitat a l’empresonament de membres de la societat civil i polítics del nostre país i demanar-ne el seu alliberament. L’objectiu de “Música per la Llibertat” és aconseguir que el Cant dels Ocells s’interpreti cada dia a la majoria de municipis d’arreu de Catalunya per defensar la llibertat. Així doncs, tots els músics presents a la 6a Festa de la Música es van afegir a tocar el Cant dels Ocells per tancar l’acte. Per últim, hi va haver un vermut popular amb producte local.

Anys enrere diversos grups musicals ja havien organitzat actes per celebrar Santa Cecília o pel Dia Internacional de la Música al juny. Des de fa 6 anys però, l’Associació Cultural Jordi Francolí, juntament amb la resta d’entitats i persones espluguines vinculades amb la música, pretén que aquest acte unitari serveixi per donar a conèixer la riquesa musical de la població. La Festa de la Música compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid