Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
21D
L'ANC aposta per la victòria de la República el 21D

El vicepresident Agustí Alcoberro acumularà les funcions pròpies de la presidència i vicepresidència de l'Assemblea Nacional Catalana fins que els socis elegeixin el nou Secretariat Nacional, abans de la Setmana Santa de l'any 2018.

25/11/2017 Política
l Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha reunit amb caràcter extraordinari a Barcelona aquest matí. Interpreta que la convocatòria ràpida d'eleccions, el 21 de desembre, s'explica per la feblesa del control efectiu espanyol sobre Catalunya. Contra la voluntat majoritària de la població, l'Estat espanyol ha quedat reduït a un mecanisme il·legítim de domini per la força. L'Assemblea considera que la victòria clara de les llistes de la CUP, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya deixarà aquest domini bàsicament policial i coercitiu en una posició insostenible, i ratificarà la República Catalana amb plenes conseqüències.

El Secretariat Nacional ha aprovat el comunicat "Per una victòria incontestable de la República", que es pot llegir sencer al web de l'Assemblea.

Amb el principi que el poder és de la ciutadania, l'Assemblea s'ha determinat a portar a terme la seva pròpia acció política per restaurar el Govern legítim i consolidar la República Catalana. El Secretariat Nacional ha aprovat un pressupost de 300.000 € per intensificar la seva comunicació aquestes properes setmanes. 

El plenari de l'Assemblea ha decidit obrir el debat sobre el seu nou Full de ruta al territori de manera immediata i, a la vegada, avançar tant com sigui possible l'assemblea general ordinària (que ha de tenir lloc, per estatuts, del gener a l'abril). L'aprovació del nou Full de ruta probablement coincidirà amb la constitució del nou Govern.

Davant la finalització pròxima del mandat de l'actual Secretariat Nacional, ha optat per deixar sense cobrir el càrrec de president de l'Assemblea, ara vacant arran de la decisió de Jordi Sànchez de concórrer com a candidat a la llista del president Carles Puigdemont, amb la dimissió consegüent. El vicepresident Agustí Alcoberro acumularà les funcions pròpies de la presidència i vicepresidència de l'Assemblea Nacional Catalana fins que els socis elegeixin el nou Secretariat Nacional, abans de la Setmana Santa de l'any 2018.
Valora
Rànquings
  1. Una carta-manifest d'històrics represaliats independentistes mostra la solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam
  2. Ha mort "L'avi" Josep Bou, l'independentista palamosí empresonat en l'Operació Garzón el 1992
  3. Ens ha deixat un (i ja són molts) de l’escamot dels que mai no reculen, "L'avi"
  4. Organitzacions de l'Esquerra Independentistes criden “aturar-ho tot” des del primer dia de judici
  5. El temps de Catalunya s'ha acabat
  6. 14-D: una gran vaga
  7. La Forja convoca una mobilització per aturar el Consell de ministres del 21-D inspirada en el moviment de les armilles grogues
  8. Tancar portes a la ultradreta és també parlar de model de seguretat
  9. On és la Unitat Popular?
  10. CUP Capgirem Barcelona presenta els seus candidats per a les eleccions municipals
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid