Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
L'acte a la Model per exigir justícia pels crims del franquisme esdevé un clam per la Llibertat dels Presos Polítics

Es dona el cas que a l'acte de l'any passat hi havia, entre altres, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el conseller de Justícia, Carles Mundó

21/11/2017 Política

Coincidint amb el 20N i per tercer any consecutiu, la presó Model de Barcelona ha acollit un acte de memòria històrica i per exigir l'alliberament dels presos polítics. Es dona el cas que a l'acte de l'any passat hi havia, entre altres, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el conseller de Justícia, Carles Mundó. Durant l'acte  s'ha copsat que "El fantasmes del franquisme segueix ben viu."

Hi ha participat, la companya sentimental de Jordi Cuixart, Txell Bonet; Marcel Mauri, en nom d'Òmnium; l’advocada Pilar Rebaque de la Comissió de la Dignitat; el jurista italià Fabio Marcelli, expert en dret internacional, el Comissari de l’exposició de La Model, l’historiador i vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro i en nom de En peu de Pau, Oriol de Balanzó. 

Agustí Alcoberro ha remarcat "cap règim ha acceptat mai que tingués presos polítics. Tampoc ho reconeixien els ministres de Franco." Alcoberro va romandre molt jove a la presó Model els mesos anteriors i posteriors a la mort del dictador Franco, el 1975.

A l’acte s'han pogut veure dirigents polítics, com l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament Alfred Bosch o la diputada de la CUP Gabriela Serra. També ha comptat amb les actuacions musicals de Quico Pi de la Serra, Mateu Xurí i Maribel Servera.

 

“Quaranta-dos anys després de la mort del dictador, el president d’Òmnium Cultural s’adreça des de la presó perquè torna a haver-hi presos polítics a Espanya”, ha denunciat Marcel Mauri.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid