teneus i Casals
Inauguració de l'Ateneu Popular L'Empelt de la Conca de Barberŕ

Situat a Montblanc, vol ser un espai de trobada autogestionat, participatiu i obert per a la dinamització cultural i social de la comarca

16/11/2017 Política
Inauguració de l'Ateneu Popular L'Empelt de la Conca de Barberà Inauguració de l'Ateneu Popular L'Empelt de la Conca de Barberà

La Conca de Barberà ja té el seu Ateneu Popular. Es tracta de l’Empelt, un nou espai cultural alternatiu que obre les seves portes a Montblanc amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada i una eina per tal de dinamitzar l’activitat cultural i social de la comarca. Després de mesos d’assemblees, el nou espai va obrir les seves portes al carrer de la Muralla de Montblanc (antic Lennon) el passat dissabte 4 de novembre, en una jornada festiva que va ser un primer tast del que vol ser aquest ateneu popular.

Així, durant la inauguració, es va fer una presentació teatralitzada dels diferents projectes que es volen engegar des de l’Empelt i una exposició del procés de creació del logotip d’aquesta nova entitat. La jornada festiva es va completar amb la música del Dj Ruben SKOKIAAN i una degustació de tapes elaborades per les sòcies de l’entitat. 

El nou casal neix de la inquietud de diferents persones de la comarca per disposar d’un espai de trobada i reflexió crítica, multidisciplinar i intergeneracional, integrador i no excloent, que esdevingui una eina per col·laborar en la dinamització social de la comarca i enriquir l’esperit cultural crític en l’àmbit local. Un espai obert de trobada on hi ha lloc per a l’activitat, l’oci i la reflexió. Un espai autogestionat, participatiu i obert.

Per a fer-ho, l’Ateneu proposa diferents activitats culturals, en totes les seves formes i disciplines, que van des de tallers per a fer sabó, cinefòrums, xerrades, excursions o tastos de vins, entre moltes altres. Les activitats estan obertes a tots els públics i es podran consultar a través del seu perfil de facebook (@ateneulempelt). Properament, s’anirà informant a través de les xarxes dels passos a fer per tal d’inscriure’s i participar en les diferents activitats.

L’Ateneu no s’entén, però, sense els socis/sòcies que són el motor que fa funcionar els ateneus, la seva base i en justifiquen la seva existència. De moment, l’Ateneu compta ja amb 40 sòcies i anima a tothom a sumar-se a aquest projecte col·lectiu per tal de sumar esforços i enriquir l’entitat amb una mirada el més amplia possible de la realitat de la comarca.