Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Guillem Fuster ha declarat avui al jutjat de Sabadell acusat per un acte de Memòria històrica i homenatge a un independentista

Tres independentistes més hauran d'anar a declarar en relació a l'acte d'homenatge en el 30è aniversari de la mort de Julià Babia. En total són set els independentistes investigats per haver exercit la Memòria històrica

22/11/2017 Drets i Llibertats

Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure i membre de la CUP, ha declarat avui al Jutjat de Sabadell, en qualitat d’investigat per un presumpte delicte d’"enaltiment del terrorisme."

Se l'acusa d'haver fet declaracions a la premsa en un acte que Poble Lliure realitzat el febrer del 2017 a Castelló de la Farfanya, en memòria de Julià Badia "el Nen" i en el marc del 30è aniversari de la seva mort.

La causa judicials que persegueix aquest acte de Memòria històrica (recordar la mort d'un lluitador independentista mort en accident de trànsit el 1987) encara està en fase d’instrucció, i té com a origen una denúncia que la Guàrdia Civil va portar a terme des de Madrid i a partir d'informacions extretes a la xarxa. 

Els exdiputats per la CUP Albert Botran i Mireia Boya eren presents avui al Jutjat de Sabadell per mostrar la solidaritat amb Guillem Fuster. També hi era present l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i altres companys de la CUP i de Poble Lliure per fer costat a l'independentista sabadellenc citat a declarar.

 La causa per l'homenatge a Julià Babia ja acumula 7 'investigats'

Avui s'ha conegut que en el procediment de la investigació judicial que persegueix l'homenatge a Julià Babia del passat mes de febrer també s'han citat tres independentistes més: es tracta de Josep Maria Cervelló, militant d'ERC i destacat membre del sindicat USTEC, antic company de Babia als anys 80 quan tots dos militaven a IPC (Independentistes del Països Catalans), i que va dir unes paraules de record durant l'acte; la justícia espanyola també ha citat a declarar el cantant i músic Marcel Casellas, amic de Babia i que va recitar unes cançons a l'acte de Castelló de la Farfanya; la tercera persona citada a declarar és Marcel·lí Canet, militant independentista que va ser empresonat l'abril de 1988, però que ni tan sols va ser present a l'acte d'homenatge al "Nen."

Anteriorment van haver de declarar per aquesta mateixa causa Toni Casserras, històric membre de la CUP de Manresa; i Ferran Dalmau, de la CUP de Lleida; també està inclòs en aquesta causa judicial en qualitat d''investigat' l'exdiputat per la CUP Albert Botran, tots tres militants de Poble Lliure.

 

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  7. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  8. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  9. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
  10. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid